• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
dbelev - специалист
Така е, това се вижда веднага от написаните характеристики. По скоро въпроса ми беше за причините за такава драстична разлика в цените. Само името Метабо ли вдига двойно цената или има някакви качествени разлики, които не се виждат от написаното, а се проявяват при работа?
Фитилчо - майстор
Извинявам се предварително за определението, нотези машинки са ташак работа :(
Не ме питай, откъде знам :?
шоп - майстор
Аз се замислям да си купя един чисто нов BERNARDO HBS 360 за 1/2 от цената.

Не ми трябва реално, но обичам да имам машини. Веднъж в годината да ми потрябва и да не съм зависим от друг. Парите ги имам, 100м2 работилница имам и е нормално след абрих-щрайха да имам банцинг, а после и фреза, циркуляр с карета...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед окт 13, 2019 3:12 pmшоп написа:
Не ми трябва реално, но обичам да имам машини. Веднъж в годината да ми потрябва и да не съм зависим от друг
:supz:
kendal - специалист
И аз така мислех,един абрихт да си имам, втори, трети,после фрези,циркуляри,кантиращи машини,ей така да си имам и не се усетих кога хобито стана професия,уви вече не е същото чувство.
Здравейте.
Мисля да инвестирам в тази машина https://www.jettools.bg/mashini/rezhess ... ndsaw.html

Някакви мнения?
nautilus33 - майстор
Да питам и аз нещо- от много време съм се мераклисал да си взема банциг за хоби цели. Изпадна ми един самоделка, голям, за 250лв. Проблемът е, че няма ролки на водача. Т.е. има само един лагер зад лентата и това е. Няма лагери отстрани на лентата, както на снимката по-долу. Не мерих при огледа колко дебел/висок детайл може да среже, но е над 30см. Морът е 2.2 според мен, защото собственика каза, че по спомен е 2.5кв, но мисля, че такива няма, та предполагам е 2.2
Направих ме проба с една талпа 5см дебелина и си я сряза съвсем спокойно. Лентата е с дължина 3м, а диаметрът на колелата не съм сигурен.
Та, с направата на линеал, дали би ми вържил работа като хоби банциг, или толкова голям си е само и единствено за бичене? Височината е около 1,8м.

Изображение
nautilus33 - майстор
Понеже темата е 8 стр., а няма да имам време да ги прочета до утре, прочетох само първия пост и няколко след това. Да разбирам ли, че не си заслужава за тези пари, или просто е препратка, за да видя горе-долу какви разходи ще имам.
Колелата доколкото успях да ги видя нямаха бандаж, той по принцип задължителен ли е? Иначе лентата е монтирана и както писах, го тествах. Към него има и друга, по-тънка лента, самоделка. Плота е от метал, около 2-3мм> Целия корпусе от метал, и е доста масивен и тежък.
ZEDYCUS - майстор
На мен пък не ми се пише нещо два пъти, виж и в другия форум.
  • 1
  • 2

Тема "Избор на банцинг за хобист" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: