Всичко за дърводелството
Junos - напреднал
Здравейте колеги,

Що годе хубав паркет, естествен, дъбов. Не най-доброто качество, леко посръцва, но е по-добър от ламинат.

Дотук с добрите новини. Первазите са ковани със стоманени пирони поне 4-5 см през паркета, направо в пода. Там където се е счупил перваза или е махнат, някой е бил така любезен да ги накове до край. Останалите са здраво забити в первазите. Самите первази не струват, така че тях съм ги прежалил.
Страх ме е, че ако напъна с лоста най-малко ще извадя паркетините, ако не и част от замазката. Какво да правя?
Chefo77 - майстор
Ако искаш да извадиш тези, които ще останат след като изкъртиш первазите - махаш пооследните, после настъпваш здраво паркета и вадиш с кози крак. Ако искаш да махнеш тези, които са забити в паркета - не съм убеден, че имаш шанс.
naB4o - специалист
Леко стърчащите ги вадих с клещи, но не бяха така зверски забити. Нали ще има нов перваз? Той ще скрие главите на пироните, забити до дъно.
bat_danio - специалист
Изкърти внимателно превазите щом не струват и изрежи пироните или и ти ги донабии . После нови первази, ако трябва една идея по широки... Преди това предполагам циклене,лак...Наистина недей пробва с лоста.. Ида е лепен здраво паркета сам си казал какво може да излезе заедно с пирона.. успех
Chefo77 - майстор
Нов перваз ще има, но го избирай да е същия тип като този, който махаш. След като е забит в паркета, значи первазът е полегнал, покрива 35 мм. Ако избереш такъв, който се захваща за стената, няма да покрие пироните.
А последните (които не можеш да изкараш, защото са дълбоко) набий навътре с някакъв дорник, после колегите ще фугират дупките. Не ги пълни ти, остави да видят къде има пирони, за да не повредят шкурките или дори машината.

Тема "Как се вадят стоманени пирони от дъбов паркет" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: