Всичко за дърводелството
TAO313 - помощник
Здравейте, потърсих в няколко магазина, единият доста препоръчван и с голяма наличност, но така и не открих какви панти точно да взема.
Необходими са ми панти за врати на гардероб, като старите панти са /бяха/ външни, тип "стругована"
Изображение

с планка, влизаща в страницата и във вратата. Отрязах планките влизащи в дървото и махнах външните панти, като сега искам да сложа вътрешни, скрити.
Проблемът е, че не знам точно каква панта да взема, и в магазина не могат да ми кажат коя върши работа при моят тип врата.
Самата врата има "изпъкнала" част, която при затваряне влиза в отвора на гардероба... Прилагам "чертеж" на който да се види за какво става дума.
Предполагам, че ми трябва някакъв тип панта, която да изхвърля вратата, така че тази, по-широката част която се явява външна, да не опира в страничната греда на гардероба.
Предложиха ми тази - https://avlonbg.com/bg/panti-za-mebeli/ ... adusa.html
но не е ясно дали ще ми върши работа а и цената излиза висока /според мен/, при препоръчани минимум три за голямата врата и по две за малките - 65 лв.

Прикачен файл

врата гардероб.png
врата гардероб.png (6.41 KиБ) Видяна 268 пъти
preslav - майстор
Предполагам, че обикновени изхвърлящи панти ще свършат работа, но кръглата част на пантата, която влиза във вратата ще трябва да се вкопае с 15 мм. повече. От чертежа не става ясно колко е общата дебелина на вратата, ако е колкото страниците + тези 15 мм. не би трябвало да има проблем.

Тема "Панти за гардероб" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: