Всичко за дърводелството
пишман_майстор - специалист
Съфорумци , каква плоскост и откъде да си я купя за направа на плот за горепосочения тип циркуляр? Първоначално се спрях на гетинаксова/текстолитна плоча, но цената им... После се "прехвърлих" на мултиплекс плоча, обаче.. и там не са розови нещата
Гледах и на МИП груп хидрофобен шперплат MEGAPLEX , дали ще е подходящо?
Или други предложения за нещо качествено, право и стабилно?
JustHappens - помощник
Здравей, има стотици клипове в youtube всички ги правят с хидрофобен шперплат и на мен лично ми предстой да си правя настолен циркуляр и също ще бъде от хидрофобен шперплат 20мм.
пишман_майстор - специалист
Изгледах доста клипчета. Ако бях в немско ( примерно ) зная какво да си купя ( и ще го намеря на сносна цена), както и откъде да си купя . Говоря за алуминиева плоча с дебелина около 2см , 80х60см +- приблизителни размери, шлайфана от двете страни и т.н. Отгоре се слага 8-10мм текстолитова плоча и се наглася машината едва до го "драска" при работа
Тук обаче ... четох доста за този тип шперплат. Само да измисля и как да стане добре закрепването , с алуминиевата плоча нямаше да го имам този дерт. но с шперплата- вероятно да. Освен ако не направя доп.рамка да не провисва отпред и поддава под напрежение.
kendal - специалист
Моят е с шперплат,както казваш ще го настроиш да драска леко,при мен след достатъчно дълга работа се надрасква доста добре,и се налага периодично да се подменя надрасканото :-D .
пишман_майстор - специалист
Предполагам, че често променяш ъгли или? При мен основно ще се реже под прав ъгъл, други ъгли-не . Затова съм я взел.
kendal - специалист
Да това ми беше идеята.
пишман_майстор - специалист
Някой с мнение за МДФ , около 25мм дебелина? Сякаш на едно видео, на такъв го направих .

Тема "Плот за циркуляр, тип радиал." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: