• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Не мога за сравня, зелен БОШ не съм пипал, но ЧЕФО казва, че добре работел с него.Линеала като се резтегне е стабилен, той е горе-долу на принципа като на ДЕВАЛТ.Добре е, като си вземаш такъв тип машина, да можеш да я видиш на място и да я пробваш как е.Иначе аз нямам такъв циркуляр, рядко ползвам и ако ми потрябва, имам ръчен сложен на плот. :lol:
Buliviv - специалист
На моя PTS 10 съм направил някои подобрения, копирани от "Yotube".
Едно от тях е именно решението за ограничаване на стружки и прах. Има предостатъчно клипове.
Прерязъл съм разликнавищия нож на около 5 мм по надолу от размер за 250 мм диск. Така мога да правя съвсем спокойно канали.
Изработил съм си някои буталки и приспособления за безопасна работа и точно подаване на материала.
Като допълним и каретка / която смятам да модернизирам/, се получава добра и функционална машина за хоби дейности.
П.П.: подчертавам за хоби. Позволявам си коментар , защото не си вадя хляба с това и изискванията към машината, като надеждност и експлоатационнен период са различни от професионалните.
Цените също :-D
holi_jolie - помощник
Имам въпросният ШЕПАХ HS105 от няколко месеца.И при мен дилемата беше ПТС 10 или ШЕПАХ HS105,но взех Шепах.Двете машинки за почти еднакви,боша има каретка,която при шепаха липсва,но пък мотора е малко по-мощен(2000w срещу 1400w на боша),при мен това наклони везните към шепах.Просто реших,че каретка ще мога да си изработя.А относно машинката не си мисли,че ще я вземеш и веднага ще можеш да я ползваш прецизно.Трябва да си я пипнеш тук там.Първото което махнах е стойката и диска с който идва,след това малко си поиграх с линеала и плота за да имам прав и успореден срез,а за напречните разрези си направих шейна.Ъгловият ограничител си е като без него.Като цяло на мен ми върши работа като за хоби дейности.Това е от мен,ако имаш въпроси питай.
offvt - специалист
Колега защо махна стойката и диска?
Ще се пренася постоянно, защото може да изчезне и колелата ми
харесаха. Дали плота е достатъчно стабилен за тези упражнения?
От Еди разбрах е алуминий, масивен или ламарина!?
Благодаря!
holi_jolie - помощник
Стойката я махнах защото беше много нестабилна,напрвих си шкаф на колеца и монтирах циркуляра от горе-мястото ми е кът.А диска го ползвах само до като пристигна другия който си бях поръчал(Фрюд).Двата въобще не могат да се сравняват,препоръчвам ти и ти да го смениш с някой по-читав.Плота е алуминиев и става.Абе за тези пари толкова.Не очаквай чудеса,но пак казвам като се пипне тук там ще ти върши работа(доволно прецизен),поне на мен ми върши.Държа да подчертая,че не работя професионално а само домашни хоби дейности. :wink:
offvt - специалист
На мен за хоби ми трябва. Сега ползвам ръчен циркуляр(от първите лидълски) монтиран
на плот от водоустойчив шперплат и трудно докарвам прав ряз.
За сега ШЕПАХ ми е фаворит, очаквам и други колеги да споделят.
Благодаря!
  • 1
  • 2

Тема "Циркуляр Атика" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: