Всичко за дърводелството
martineus83 - помощник
Здравейте, да уточня, че нямам голям опит в дърводелството, но имам желание да се уча. Искам да си направя висящ рафт под телевизора, като този - https://secure.img2-fg.wfcdn.com/im/245 ... -to-69.jpg
Имам плоскости от стара секция, качил съм снимки, дебелината им е 18мм. Размера на желания рафт е дължина 130см, височина 30см и дълбочина 25см. Възможно ли е от тях да направя подобен рафт?
Плана ми е следния:
1.Да изшкуря плоскостите, след това да ги боядисам с тебеширена боя.
2.Да сглобя подготвените плоскости с дибли, лепило и винтове.
3.Да закача, вече готовия рафт на стената под телевизора, монтажа трябва да е скрит(нямам идея как да направя гърба, така че да може да издържи тежестта на всичко, тъй като плоскостите не са никак леки).

Прикачен файл

20190512_141924.jpg

Прикачен файл

20190512_141940.jpg

Прикачен файл

20190512_141953.jpg
muhala - специалист
Ако имаш циркуляр ще стане. Аз имам само изтеглящ потапящ циркуляр, но не и настолен и не мога да режа нищо по-дълго от 300мм. Със зегето не става.
Помисли как ще кантираш.
preslav - майстор
Мисля, че е по-удачно да започнеш с точка 2, а за закрепването към стената се продават планки (същите, с които се монтират кухненски шкафове и носят не само плоскостите, но и посудата в тях).
Преди години и аз се втелявах на тема направи си сам, кантове не ползвах, правех си сам кит от боя и винервайс, шкурих, полирах, боядисвах с боя пресечена с винервайс - сега реших, че щом имам пари за телевизор ще намеря и за рафтче.

Тема "Висящ рафт под телевизор." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: