Всичко за дърводелството
Здравейте,

Преди 4-5 години си купих една разтегаема трапезна маса. Както повечето маси с подобни механизми, двете половини се раздалечават и по средата се слага "плот", който реално удължава масата и който после се захваща с кукички за останалата част на масата, за да не мърда.

Работата е там, че масата се предлагаше по избор с един или с два плота за удължаване. Тогава си я поръчах с един, но сега реших, че искам да може да се разпъва повече, за да побира повече хора. Масата е някаква вносна и вече не се произвежда, съответно няма как да си поръчам още едно оригинално "удължение".

Идеята ми е да намеря дървена дъска със същите размери и да я ползвам.

Размерите са 95см x 45см x 5см (дължина x широчина x дебелина). Потърсих в Интернет, но не можах да намеря нищо с дебелина 5 см. Оригиналната маса е от Ясен, но предполагам няма значение какво дърво ще бъде. Тя реално няма да се вижда, винаги е под покривка.

Някой има ли идея къде мога да намеря нещо, което да ми свърши работа? От София съм.

Благодаря.
miroki - майстор
Във почти всеки дърводелски цех ще ти я направят.
Ако все пак не намериш вземи някаква плоскост и добави под нея само на релсите 3+см. трупчета да изравниш до желаната дебелина.
Предпочитам да е цяло парче, но в краен случай и това с трупчетата ще стане. Благодаря за идеята.
kolev_k - специалист
намираш си една дървена врата(обикновено по етажите на блоковете ги има или покрай контейнерите)режеш по размер,после от практикер си купуваш летвичка с необходимия размер за подлагане и си готов.ако имаш и някой комшия с ренде да ти оформи ръбовете си супер

Тема "Дъска за плот на маса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: