• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
bimbaeco - майстор
Това е вероятно още по-добър вариант, но трябва да си купиш отцелно щрайхмус

Прикачен файл

s-l1600.jpg
Фитилчо - майстор
ср ное 27, 2019 3:29 pmbimbaeco написа:
Машината е една - 5 станции, подредени на една маса. Казва се Кити К5. Неудобното е, че всички станции ползват един и същи мотор и трябва да сменяш ремъците. По-добър вариант и малко по-скъп е Kity Bestcombi 2000. Вече не се произвеждат, но излизат сравнително често в ибей.
Мога да отговоря с едно БестКомби, че имам излишно :wink:
И мотора не е дин , всяка машина е с отделен :yawinkle:
Вече поръчах едно от Англия, благодаря за офертата все пак.
Поздрави
skobastudio - напреднал
Бихте ли споделили как организирате пращането от Англия?

За малки пратки съм ползвал Габиели до момента и съм доволен.
За подобни големи неща обаче продавачите често предлагат само взимане от място.
Виждам че има разни доставчици които могат да отидат на място и да вземат палет, но май никой не предлага и палетиране.
bimbaeco - майстор
Не знам дали ти разбирам въпроса правилно, но няма нужда машината, която се каниш да вземеш, да е на палет, за да ти я транспортират българските доставчици, които работят там. Трябва да знаеш, че те таксуват вземането от място въз основа на пропътуваните мили (в двете посоки), считано от базата, в която оперират в Англия. Колкото по-далече е машината, толкова по-скъпа ще е услугата. Към цената за доставка след това добавяш по 2 - 2.40 на килограм. Накрая слагаш и разхода, който ще направиш, за да си я вземеш от склада им в България. Затова трябва много добре да си направиш сметката, преди да купиш. Второто нещо е, че трябва да попаднеш на сериозен доставчик и на сериозен продавач. Много често единия или другия кръшка и накрая никой не взима машината е се стига до разправии. Докарал съм си от там 4 големи машини и всеки път ми е било много напрегнато.
skobastudio - напреднал
Да, правилно си ме разбрал. Благодаря за коментара.

Принципно гледах че има опция и вместо да пратя българският куриер да вземе пратката, да я вземат фирми които се занимават с взимане на пратки от адрес до адрес, след това да я докарат до българският куриер и пък те да я докарат тук в България и аз после да си я взема от склада им и ... стана една дълга и широка :)

Според разни сметки, има шанс така да излезне по-изгодно, но пък е с още една стъпка по-сложно и всъщност това което виждам е че повечето от тези фирми искат по-големите пратки да са палетирани.

Във всеки случай, не бързам да взимам нищо за момента, оглеждам се какви са ми опциите засега.
Пък ще е интересно да видим Брекзита как и дали ще повлияе на поръчките оттам.
bimbaeco - майстор
В момента тече транзитен период до 31 декември 2020, през който ЕС и Обединеното кралство трябва да сключат споразумение за търговия, така че вратата ще хлопне чак след една година. Според мен, след това вече няма да е толкова изгодно, защото вероятно ще има мита върху поръчките или ще има усложнения на границата. Дори да не умре бизнесът на българските последници там, много ще отпаднат от играта и другите ще вдигнат цените. Затова, аз лично ще използвам оставащата една година да си взема голям банциг.
  • 1
  • 2

Тема "махагон-машина" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: