Всичко за дърводелството
jabata - специалист
Здравейте,

за някой темата може да е елементарна, но тука ми дойде една идея, могат ли дребни дефекти в праховобоядисан мдф, да се коригират с някаква боя, като например спрей. Като цяло МДФ-а е с цвят по RAL ....така че намирането на спрей е кажи речи детска играчка. Има ли нещо с което трябва да се внимава. След напръскването трябва ли да се обработи с нещо боята, като например някакъв запечатващ лак, или друго покритие. Защото при праховото боядисване, след това се изпича боята.
stridata - специалист
1. Това, че е по RAL въобще не означава същия цвят в спрея! 2. Ако не е по ръбче или някъде в края, а дефекта е по-средата, се подготви за доста неприятно петно (ако цвета е различен от бял става още по ужасно). 3.Няма нужда от лак.

Ако искаш правилното решение трябва да дадеш повече информация за цвета, детайла и цялостната картина. Ако е поредица от вратички и в средата на някоя има дефект, направо помисли за някаква декорация, която да го скрие. Със спрей няма шанс да стане добре. Мебелите са от ИКЕА и затова знаеш, че е прахово боядисан МДФ? Няма много мебел в БГ с прахово боядисан МДФ :o
lyubohar - майстор
Ако е за боядисване на някакъв дефект по средата на детайла ще е трудна работа.
Ако е цял детайл ще е по лесно.
Аз купих шкаф за обувки за антре-4 врати.Целият бял,а 2 врати бежево.
Свалих една бяла част и с нея в Бриколаж.
Там по каталога за цветове ми направиха боята.
После с аерограф боядисах бежовите.
Никаква разлика с останалото.
Със спрей ще стане,но не е лесно.По добре легнал детайла и на няколко тънки слоя.
Успех.
jabata - специалист
Цвета е бял по RAL, в това съм сигурен. Даже и номера му знам :) А дефекта е в канта. Т.е. спокойно мога ако трябва да облепя отстрани и да боядисам само канта.
А цвета като цяло се докарва най-лесно. Един детайл, с него при някой който забърква бои и готово. А дори и да е цял детайл, винаги може да се боядиса със същия цвят от ръб до ръб, и готово. Например, наранена вратичка. Пръска се лицето, гърба или канта... Мене повече ме интересува става ли, или има проблеми. Не е като да не съм боядисвал разни дребни детайли, така че знам как става. Просто ме интересуваше дали става и върху МДФ.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт фев 25, 2020 3:22 pmjabata написа:
.... Просто ме интересуваше дали става и върху МДФ.
Ами то не е върху МДФ. Върху боя е... оттам може да ти дойде проблем. Но надали, вс епак, пробвай на мостра

Тема "Боядисване на МДФ със Спрей" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: