Всичко за дърводелството
Здравейте,

Покрай локдауна от доста време се каня да измисля компактно решение за регулируемо и сгъваемо бюро за спалнята. Статичната му част ще носи теглото на монитор и стойка, а на подвижната ще има само лаптоп, клавиатура, мишка и подпрени лакти :)
Ето и до какво стигнах на етап проект:

Прикачен файл:
desk1.png
Прикачен файл:
desk2.png
desk2.png (57.26 KиБ) Видяна 123 пъти


Имам вече всичко по електронната и електрическата част - мотор (повдигаща колона), захранване, контролер/реле, но остават няколко въпроса по останалото.
  1. Какъв материал да ползвам за плота - дърво, MDF или друго? Важното е да стане стабилно, а и леко.
  2. Първоначалната ми идея беше да тръгна с MDF за плот, но се притеснявам за захващането на сгъваемите конзоли към него. По-конкретно - ако използвам винтове за закрепването, има ли опасност с времето дупките в плота да се разширят (MDF да се изрони) от натиска върху сгъваемата част (червената стрелка)? Предполагам, че има начини за по-здраво захващане и затова се обръщам към вас.
  3. Сгъваемите конзоли издържат до 40кг върху тях, така че очаквам, че няма да има проблем дори и с леко изнасяне на тежестта извън тях. В моя случая не вярвам да има повече от 10тина кг с подпрени лакти.
Всякакви идеи и коментари са добре дошли.
Благодаря!

Прикачен файл:
desk3.png
Прикачен файл:
desk4.png
desk4.png (76.55 KиБ) Видяна 123 пъти
ZEDYCUS - майстор
Сложи мебелни втулки с резба Изображение и в тях стягай с болт с м6 или м8 което ти се вижда по здраво. По 3 на конзола стигат. Дори и с винтове да са закрепени, пак няма да има проблем.

Тема "Регулируемо бюро (standing desk)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: