Всичко за дърводелството
mr.stanchev - напреднал
Здравейте,
Направих си проект 3х7 м. дървена конструкция за постройка за инструменти. Вътре ще има малко помещение за тоалетна и стаичка. Типа конструкция ще е - стените се изграждат от 5х10 см. дървен материал и готовата стена се ''вдига'' на място. Така за четирите. В последствие ще я затворя с ОСБ отвън и картон отвътре. Едноскатен покрив.
Трудно а и убийствено скъпи са сухите дървесини, та въпроса ми е мога ли с влажен материал да направя постройката и ще има ли последствия в бъдеще?
Някой да го е играл този филм?
Предварително, благодаря!
шоп - майстор
Купи си дървенията сега, складирай както трябва на течение и за 2-3 месеца ще просъхне.
mr.stanchev - напреднал
пет апр 23, 2021 3:18 pmшоп написа:
Купи си дървенията сега, складирай както трябва на течение и за 2-3 месеца ще просъхне.
За съжаление нямам място, където да складирам подходящо. И времето е ценен ресурс като на този етап няма за къде да изчаквам или да строя сачаци за сушене.
шоп - майстор
пет апр 23, 2021 4:05 pmmr.stanchev написа:
И времето е ценен ресурс като на този етап няма за къде да изчаквам или да строя сачаци за сушене.

Извинявай, но нищо не разбрах от написаното!


Съгласен съм, че времето има цена, ама хем пишете, че сухите дървсини са "убийствено скъпи" в същото време бързате и в същото време нямате 4-5м2 за складиране и просушване...

Ами според мен не сте планирали правилно и логистиката Ви куца.

Ако бързахте и искахте да Ви е евтино преди 6-12 месеца трябваше да сте си закупили дървенията.
Сега бихте имали суха дървения на доста ниска цена.
Успехи!
radius - майстор
И шопа е прав донякъде(разсъждава оптимистично за бързината на съхнене на дървесината) , но истината е някъде по средата.
Съдейки по типа постройка, може да я направиш от мокър материал. Когато е в конструкция, едното дърпа наляво, другото надясно и има голяма вероятност да не изметне наникъде. Единствено ще се нацепят ребрата и гредите, но това е визуален проблем, а не конструктивен.
schuldiner - майстор
Нищо му няма като е суров матералът. При правлина конструкция съхне намясто. По това време на годината след десетина дни може да се затваря.

На мен друго ми е чудно - защо всички мислят, че рамковата конструкция /стени, сглобени на земята/ е по-лесна за изпълнение от стълбове с хоризонтални греди? Сигурно щото американците и руснаците правят само такива клипове...
Димитър....... - напреднал
Направил съм си подобен гараж на село,мога да дам като съвет за материала-вземе ли се веднага да се прави без чакане и един ден, защото лъхне ли го малко вятър и тръгва да криви.Пример-купувам материала сега,избирам го що годе прав,качвам го отгоре на колата и като стигна на село вече е крив,смятай....И последно-никакви пирони,а винтове,болтове,шпилки и т.н.,и здраво стягане,щото иначе :shock:
kabakumcho - специалист
Аз съм го играл, филма де.
Преди 19 години с братчето ми направихме едно бунгало 5 на 3 метра, точно по този начин. Стените ги ковахме на площадката, облицовахме ги с ламперия и след това го сглобихме. Сега го преправям/ремонтирам.
schuldiner е прав, че може и с неизсъхнал материал. Избор на добър материал е трудна работа, криви и усукани ребра, с кори и мухлясали, а ти обясняват че са отлични. :lol:
Ако ще слагаш ГК помисли за предстенна обшивка, иначе трудно ще докараш прави стени на криви ребра.
И най-важното - хидроизолацията.

Прикачен файл

101.jpg

Тема "Дървена рамкова барака" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: