• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
nikolov333 - майстор
Оф-тупик.. Интересуват ме размерите на камината.. Ако може да ги дадеш.. Или да ми пратиш .skp файла на мейл..
Благодаря за мненията Ви :) ! Благодаря специално и на BLUEPUPIL за конкретните предложения!!! Планките ако се дооформят да добият вид като на ръчно ковани плюс коларски болтове мисля, че ще се вързват със стила на дървото. За съжаление въпреки измененията в ЗУТ :sad: , бесдката с барбекюто и наличието на вода, мивки и т.н. удобства тип "лятна кухня" ще премине в режим на издаване на разрешение за строеж и сега ми предстои ходене по инстанции да разуча какви документи се изискват по новите, уж по-облекчени правила :axe: и незнайно колко чакане. Нещо парцелите около мен взеха да имат нови собственици и докато съм се разбирал със старите то не знам какво би им хрумнало на новите. Така де :) да си вържа гащите законно :)
пет юни 04, 2021 7:18 amschuldiner написа:
Аз бих отлял бетонова шайба на мястото на огнището /която после се облича с камък/, а самото огнище ще влезе не повече от 25 см навътре от ъгъла - нищо страшно. Ако два срещуположни ъгъла се фиксират в горната част към нещо масивно, всичко се опаянтва достатъчно добре.
Точно за да постигна това предпочетох в северния (както се получава при мен) ъгъл да се изгради "Г" образна стена със страни по 100 см. Огнището е примерно и без това е предвидено да влезе "пред" стената. :)
  • 1
  • 2

Тема "Проект барбекю/беседка 5/5" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: