Всичко за дърводелството
jair - напреднал
Здравейте,

Имам един ПДЧ плот от кухненски шкаф, в който да направя канал/слот, така че да се монитира алуминиев профил за LED лента без да стърчи. Рафтът е 18мм дебелина,каналът трябва да е 8мм дълбок, дължината е около метър. Има ли някой в София, който предлага подобна услуга? Задачата е еднократна и миниатюрна и подозирам, че на никоя по-голяма работилница няма да и се занимава с мен.
brum - майстор
Става лесно с оберфреза и длето (за да са елиминира заоблянето на канала в краищата).

Обаче кой ще се хване за тази работа не мога да ти кажа. Отнемаш 2 часа на някой (щото трябва да си натамани инструментите, да си подготви работилницата и после да се върне към старите задачи) за 1 канал от 1 метър. Съответно цената няма да ти хареса, щото за 2 часа труд парите не са като за 1м канал.
Последна промяна от brum на вт яну 04, 2022 5:51 pm, променено общо 1 път.
jair - напреднал
Да, сигурно ще ми излезе по-рентабилно да изчакам някоя лидълска оберфреза и да си го направя сам и може би щях да се наема, ако не бях малко вързан в ръцете :) Мерси все пак, допусках че за такива малки задачи е трудно да излезе ефективно и за двете страни.
mavryt4o - майстор
Правилно си се ориентирал тук няма,, големи" фирмаджии. Доста работа си вършим или прехвърляме на познати според региона. Не писа ширината на канала.
jair - напреднал
вт яну 04, 2022 11:14 pmmavryt4o написа:
Правилно си се ориентирал тук няма,, големи" фирмаджии. Доста работа си вършим или прехвърляме на познати според региона. Не писа ширината на канала.
14.4 е ширината, дълбочината на избрания профил е 6.6мм
brick - специалист
jair написа:
Имам един ПДЧ плот от кухненски шкаф, в който да направя канал/слот, така че да се монитира алуминиев профил за LED лента без да стърчи. Рафтът е 18мм дебелина,каналът трябва да е 8мм дълбок, дължината е около метър. Има ли някой в София, който предлага подобна услуга?
Да, сигурно ще ми излезе по-рентабилно да изчакам някоя лидълска оберфреза и да си го направя сам и може би щях да се наема, ако не бях малко вързан в ръцете :)
ср яну 05, 2022 2:44 amjair написа:
14.4 е ширината, дълбочината на избрания профил е 6.6мм
Мога да помогна в рамките на деня. Ще отнеме до час и ще е в пъти по-евтино от цената на лидълска оберфреза :)
Но трябва да докарате детайла при мен (в широкия център на София, удобно е за спиране и товарене). Най-близкият размер цилиндричен фрезер ми е 15,0 - идеално за вашия профил.
Ако решите, пишете ЛС тук - веднага получавам имейл известие и до половин час ще върна обaждане.
yanko78 - специалист
Какъв е този зор за този канал? Вземи си един тънък профил и директно за дъното на шкафа. Нито ще се вижда, нито ке се разправяш.

Тема "Канал в ПДЧ рафт - работилница в София" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: