Всичко за дърводелството
brum - майстор
Правя си шкаф за багажника на буса. Слага се зад задните седалки, има 2 чекмеджета, хладилник и последната част е парче което се сгъва на долу за да позволи по-лесен достъп до мястото за багаж което се оформя зад шкафа. Задните седалки се конвертират в "легло", но то идва късо. Шкафа го удължава до 1.9м за да може спокойно да се спи на него.

Проблема е средната част и хладилника който трябва да влиза в нея. Мислех да ползвам скрити водачи за чекмеджета, но тези които взех са ми леко паянтови. Отделно, че ми е нужно малко по-голямо изтегляне, а скритите водачи са по 55см.

Търси се идея за подходящи водачи с минимална височина които да имат 60см (или 65см) изтегляне, да могат да носят едни 40кг и да оцелеят при каране по пресечен терен.

Един вариант който обмислям са 45мм телескопични съчмени водачи. Над тях се монтира "плот" и хладилника ляга на плота. Под плота ще има перпендикулярни на него плоскости високи по 40мм. Хем да укрепят самият плот (8мм ХДФ), хем да позволят монтаж към водачите. Обаче в този вариант има 45мм водачи, 2мм луфт и 8мм плот или 55м загубени под плота. Това го броя като недостатък.

Та търся идеи. Всичко е добре дошло. Ако може захващането да е към пода на шкафа ще е най-добре. Ако остане на телескопични съчмени водачи - кои бихте препоръчали като най-здрави?

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (38.82 KиБ) Видяна 600 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (29.25 KиБ) Видяна 600 пъти
brum - майстор
Благодаря!

По-скоро 766H, че е до 60кг. Имат и много приятни водачи за монтаж на дъното на шкаф, но уви - те са до 50см изтегляне.
brum - майстор
След още ровене стигнах до това, че купешките кухни използват телескопични съчмени водачи. Има такива дето носят 200кг при 10 000 цикъла на изтегляне и прибиране с пълно изтегляне от 1 метър. Има и по-корави, има и по-кекави. Отделно, че има такива с вградено заключване за да не ти се разхожда хладилника.

Това го оставям като информация за следащият който попадне тук и прави нещо такова. Аз за сега оставам на варианта на Блум който носи 60кг, но продължавам да чета и да обмислям варианти.

И като допълнителен детайл (нещо което не го съобразих, но може да е полезно на следващият) - шперплата е доста по-лек от МДФ-а. В моят случай използвах МДФ 12мм, че е евтин. Но ако правя следваща версия ще е със сигурност шперплат. С МДФ успявам сам да кача модула в буса с минимален зор като са извадени чекмеджетата.
brum - майстор
Мислих, мислих и накрая минах на телескопични съчмени водачи. Усилени, 53мм високи. Над хладилника остава около 20мм. Намятах всичко в буса и нещата пасват.

Та услиени водачи, 53мм восична, със заключване (което ме спасява от нуждата да си го измислям сам и да въртя варианти на 3D принтера) и с товароносимост 120кг. По средата остава място даже за чекмедже за прибори с височина около 50мм. За сега обаче ще мина без него. Да направя няколко полеви теста на кухнята и после ще мисля за тези подробности.

Водачите са китайски, марката е CXHIIA, цената е 100лв (в някаква промоция ги хванах) с доставка за седмица от Германия. Преди съм ползвал техни работи и са добре направени. Тук бързо търсене не даде резултати за подобни водачи. Водачите които предлагат стигат до над 200кг с изтегляне над метър. Височината на най-здравите е 70 и няколко милиметра. Но за такива мястото почва да идва малко и отделно, че чак толкова здрави не са ми нужни.

Ще споделя пак мнение за качеството другата седмица. Като ги видя на живо.

Тема "Водачи за чекмедже които да носят къмпинг хладилник?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: