Всичко за дърводелството
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед авг 06, 2023 3:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Да бях знаел ...!!!
...
Нещото сега излязло от саксийка, не чете, не мисли, кореспондира му се, не го мисли чак толкоз, ми я кажи, изхвърли ли елхата?
brum - майстор
Ако е нужно писах. Ако вратата се отваря към печката и стои на сантиметри от нея може и да е нужно.
Е да, но...
съб авг 05, 2023 12:50 amanimi2006 написа:
Не е необходимо. Има метър разстояние.
Каква ще е тая температура, която на метър събаря лака? А колко ли градуса стават в помещението?

Аними, лакирай с каквото си харесаш!
animi2006 - специалист
Аними, лакирай с каквото си харесаш!
[/quote]

Благодаря!
kr1100 - майстор
пет авг 04, 2023 7:29 pmanimi2006 написа:
...Обидите бяха излишни. Вратата не е чак толкова близо. Спазени са необходимите мерки. Все пак има някаква топлина наблизо и тъй като не съм специалист, зададох нормален въпрос - какъв да е лака. Може ли да е на водна основа например или такъв не би бил подходящ и т.н.
А това ? : Здравейте! С какво мога да лакирам врата от MDF която е грундирана - така е закупена? Вратата е интериорна, но е близо до печка на дърва.Изображение дето го няма
Не съм Ванга, а и не ми се четат постове с инфо на ден по лъжичка.
1м не е голямо разстояние от печка и дървения е малко разстояние.
Не ти и знам печката каква , а на Трифон снимката и инфото е подвеждащо.
Аз от опит знам - истинска печка на дърва в хижа нажежена до червено на 1 м съсипва мокри.
туристически обувки, дрехите димят.
Прави каквото решиш , на мен ми е ... :partyman:
chapara - майстор
Чупи ми и стъклото на прозореца, а де😉
miliad - майстор
И мойте "5 стинки"
На тази врата МДФа, който може да настръхне, е 4ммтровия кант на панела залепен от двете страни на чамовата рамка на крилото. Всичко друго е грундирано.

Печката ми , метално "Прити" е на 70-80см от таблата на леглото. Единственият път в който нагрях достатъчно лака, за да го повредя, е когато наврях един цял пън в печката уж да топли за през ноща. Е, след 3 часа пъна се беше разцепил и гореше достатъчно интензивно, за да се събудя от адската жега в стаята.
Общо взето печките в къщите, не се ползват в режим "ковашко огнище", за да се притесняваме за вратата на 1м разстояние.

Тема "С какво да лакирам врата от MDF" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: