Всичко за дърводелството
Здравейте,
Първо да спомена пълен лаик съм, но пък доста целенасочен и устремен.
Имам следната ситуация имам един голям орех, който се налага да бъде премахнат, защото има опастност да падне върху къщата. Хрумна ми идеята да си направя сама паркета ( със любезното съдействие на мъжа ми, ако не му писне от всичките ми безумни начинания и внезапни разнородни интереси и проекти). Та разбрах за рязането, съхненето, биченето на дъски и т.н. Проблема ми е че няма особено много информация как точно да си направя паркет. Правя си го на желаните модели и после какво следва? Четох за маслото и лака обаче кое,кога и как нямам представа. Много ще съм благодарна за информация, видеа, снимки и съвети .
П.С. съвети от типа не се занимавай с глупости само ще ме мотивират още повече 😁. Благодаря предварително на всички.
chapara - майстор
:?
Последна промяна от chapara на пон сеп 04, 2023 1:14 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
Ами да те мотивирам😁Я си седни на дупето и остави мъжа си на мира😆😁

И аз искам да карам хеликоптер, ама ей на........., нямам пари за него, не че и мога да го управлявам😁😁😁😁😁
PIP - майстор
пон сеп 04, 2023 12:58 pmnikoleta_vk2006 написа:
не се занимавай с глупости..
и да не забравиш да покажеш снимки след 3-4-5-6г като изсъхне ореха
Andri01 - майстор
" Когато имаш кило брашно, дай го на хлебаря да ти направи хляб". В противен случай ще ти трябва-нощви, фурна, дърва, фурнаджийска лопата... :? :partyman:
П.С.: Прикрепи го към мотивациите. :lol:
Последна промяна от Andri01 на пон сеп 04, 2023 1:54 pm, променено общо 1 път.
radius - майстор
Е колко му е, купува половинката един гатер (евентуално), банциг, щрайхмус и ги почва.
Хем докато съхне материала, може Лидъла да пуснат нещо изгодно, разбира се от Х20 серията.
gogo7777 - майстор
След като разбичиш на талпи и изсъхне, може да доразбичиш на летвички 5х15х2,5 см. или с друг размер. С тях редиш мозайка, като правиш пана с размер 30х30 примерно, залепени върху мрежа. Тези пана лепиш на пода с лепило както се лепят плочки.
:drinkers:
lyubohar - майстор
Освен безумната идея някога имаше забрана за сечене на орехи.Имаше някаква процедура.
gogo7777 - майстор
Тая измислена забрана никой разумен не я спазва :wink:
lyubohar - майстор
Е,сега всеки може да си прави каквото си иска.Да кълца с макетно ножче,да влачи 100м.човек с колата,да ръга шофьори...
Всичките тези са разумни-нали!
А ние неразумните да си спазваме разните "измислени забрани"!

Тема "Как да си направя паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: