Всичко за дърводелството
Здравейте!
Интересува ме актуална информация за Йаф, Соларис М и Форест Трейд (Пролеша)
Не намерих сходна и актуална информация във форума и затова пиша тази тема. Въпросът ми е някой скоро купувал ли е масив, фурнир или шперплат от тях. От години знам, че са им високи цените (не знам дали са адекватни, но са високи), но винаги съм се чудил дали, като са им високи цените имаме гаранция, че материала ще е качествен, дали няма да има гадинки в тях и др. проблеми. Ако някой има опит с тях нека сподели, ще бъда благодарен
mavryt4o - майстор
От споменатите единствено от ИАФ съм вземал 4-5 пъти масив ясен, дъб и строителна. Хората дават да избираш. Материала по принцип си беше чист. Камерно сушена дървесина трудно ще има гадинки.
Делян - специалист
На мен във варна в пакета строителна дървесина ребра 105/45, ми бяха набутали 7-8 яко нацепени. Чакаш отвън и каквото ти изкарат.
Надявам се поне влажността да е в нормите.
ср юли 03, 2024 10:10 ammavryt4o написа:
От споменатите единствено от ИАФ съм вземал 4-5 пъти масив ясен, дъб и строителна. Хората дават да избираш. Материала по принцип си беше чист. Камерно сушена дървесина трудно ще има гадинки.
Значи все пак има шанс да се вземе дърво с прилично качество, макар и на по-висока цена (предполагам, че е по-висока от друг склад за дървен материал). И, ако е качествен и не е много крив ще има и по-малко фира....
mavryt4o - майстор
съб юли 06, 2024 1:02 pmAntonAtanasov написа:
ср юли 03, 2024 10:10 ammavryt4o написа:
Значи все пак има шанс да се вземе дърво с прилично качество, макар и на по-висока цена (предполагам, че е по-висока от друг склад за дървен материал). И, ако е качествен и не е много крив ще има и по-малко фира....
Като цяло с хубав материал лесно се работи🙂

Тема "Йаф, Соларис М и Форест Трейд" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: