Всичко за дърводелството
brufo - напреднал
Правя си дървена барака с размери 235 х 500 см конструкцията е дървена скара през 40 см вдигната над земята на бетонни стъпки с дълбочина 60см. Над скарата ще накова за под калибровани дъски (трябва малко правоъгълни да ги напрява първо) конструкцията мисля нагоре да я направя с ферма с ребра 5х10 покрива едноскатен с битумни керемиди за стени ламперия от тънката 1.2см. като под стените мисля да сложа ветрозащитно фолио а под пода влагоизолационно фолио. Всико ще го пръскам с Бохемит Профи екстра а елементите ниско и покрива и против гниене.
Планирал съм да има една плъзгаща се врата 2 метра.
Бараката смятам да ползвам за инструменти градинскитке инструменти + косачка , моторен трион фреза и някое колело.

Това което ме притеснява е да не става влажно вътре и да ми ръждясат нещата , моля за мнение и съвети
torbalan - Дървен философ
Няма да е по-влажно, отколкото на вън. :)
Аз живея до река Дунав и влажността тук е много голяма. Проблеми с боклуците в бараката няма. :)
brufo - напреднал
чудя се има ли смисъл да сложа кофражен шперплат и тогава да наредя дъските на пода.
В градинска барака, за какво са ти дъски на пода?
brufo - напреднал
жената иска да се подмокри като влезе да си извади мотиката и лопатата - звучи като бъзик ама не е.

Та дъските като ги изгладих станаха на 1.9 см и ми се виждат тънички и май бих бил по спокоен ако им подложа шперплат от евтиния.
Абе ква работа има жената в градинската барака.
На моята и е забранено да влиза там.
Естествено, не спазва забраната, но поне не мърмори че е мръсно и разхвърляно. :)
Не влизате заедно, затова питаш. Виж човека какво е писал!
kr1100 - майстор
@"Правя си дървена барака с размери 235 х 500 см конструкцията е дървена скара през 40 см вдигната над земята на бетонни стъпки с дълбочина 60см."
Къща ли ще строиш ?

Пресметнал ли си колко ще ти струват материалите , а и труда ??
Да го нарече сайвант, че да няма чуденки.
Така вече би изглеждал малък.

Тема "Въпроси относно градинска барака" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: