Всичко за дърводелството
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб авг 31, 2024 3:32 pmcvetomir_77 написа:
съб авг 31, 2024 2:18 pmn_a написа:
съб авг 31, 2024 12:06 pmcvetomir_77 написа:
По принцип се прави на два слоя. Първият е нещо като хартия напоена с битум. Този слой се кове с пирончета с голяма периферия на главите. Втория слой е дебела битумна изолация (обикновено на ролки по 5 метра), който се полага с горелка, но има и самозалепващ
Моля, разкажи ми за самозалепващ

https://www.obi.de/p/3386513/bitumen-ab ... ebend-5-m-

Screenshot from 2024-08-31 14-27-08.png
Полагал си такова? Как отлепяш разделителния слой?
Или гениално просто ползваш Гугъл?
cvetomir_77 - специалист
съб авг 31, 2024 7:11 pmn_a написа:
съб авг 31, 2024 3:32 pmcvetomir_77 написа:
съб авг 31, 2024 2:18 pmn_a написа:

Моля, разкажи ми за самозалепващ

https://www.obi.de/p/3386513/bitumen-ab ... ebend-5-m-

Screenshot from 2024-08-31 14-27-08.png
Полагал си такова? Как отлепяш разделителния слой?
Или гениално просто ползваш Гугъл?
Преди около 1 месец полагах точно това от линка на OBI. Утре ще се опитам да обясня как се прави или поне как го направих аз и се получи добре. Приятелят ми, на който го полагах остана много доволен. Между другото да се ползва Гугъл също е гениална идея :?. Предполагам че знаеш колко много информация има там. Не мога да разбера защо винаги си толкова мнителна относно моите коментари и мнения.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб авг 31, 2024 9:05 pmcvetomir_77 написа:

Преди около 1 месец полагах точно това от линка на OBI. Утре ще се опитам да обясня как се прави или поне как го направих аз и се получи добре. Приятелят ми, на който го полагах остана много доволен. Между другото да се ползва Гугъл също е гениална идея :?. Предполагам че знаеш колко много информация има там. Не мога да разбера защо винаги си толкова мнителна относно моите коментари и мнения.
Не те познавам, не те помня, няма как да съм мнителна персонално. Предполагам, просто, твоите коментари си го просят.
С интерес очаквам описанието ти на полагане на самозалепваща битумна изолация без нагряване

Гугъл е нещо прекрасно...
cvetomir_77 - специалист
съб авг 31, 2024 9:12 pmn_a написа:
съб авг 31, 2024 9:05 pmcvetomir_77 написа:

Не те познавам, не те помня, няма как да съм мнителна персонално. Предполагам, просто, твоите коментари си го просят.
С интерес очаквам описанието ти на полагане на самозалепваща битумна изолация без нагряване

Гугъл е нещо прекрасно...

Принципа на работа е като този от този клип с разликата, че тези 10 см от дясната страна няма нужда да си ги бележиш, тъй като там посипката липсва за да може добре да прилепнат двете ленти една за друга.

Клип за лепене на самозалепващо битумно покритие с посипка не успях да намеря в YouTube, а мой не съм правил, тъй като аз не съм привърженик на битумните покривни покрития (имам си много причини за това).
Клипове в YouTube на немски има много само трябва да напишеш "selbstklebende dachpappe verlegen", "selbstklebende dachfolie verlegen" или "selbstklebende dachbahn verlegen".

Ако имаш още въпроси - на разположение съм.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Благодаря!
:-) Няма нужда
brufo - напреднал
покрива реших да го направя с битумни керемиди в крайна сметка като отдолу сложа фолио днес след работа го почвам че се замотах с челните дъски осбто

Вече мисля за ламперията взел съм една 2 см дебела и се чудих с моя такер мога ли да я кова че е малко нежен (пироните са почти без глави)
AF506
или ми трябва следващото ниво AF635
Другото нещо е гледам по филчетата слагат една мембрана по стените преди външната обшивка ама тя като че ли е заради изолацията а аз не мисля да слагам та мога да я пропусна нали.
brufo - напреднал
вече чакам докрамата
Изображение
имам някои дребни неща за довършване
Cyx - напреднал
Добре е станала. Надявам се дограмата е бяло пвц с огледален пакет. :)
Опитвам да си го представя. Не ми изглежда добре, освен ако дървото е в друг, а не естественият си цвят.
Може ли примерна снимка!
brufo - напреднал
пон сеп 30, 2024 9:08 pmCyx написа:
Добре е станала. Надявам се дограмата е бяло пвц с огледален пакет. :)
жената каза златен дъб

Тема "Въпроси относно градинска барака" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: