Всичко за дърводелството
Здравейте,

Планувам да издигна навес 3м на 1,2м (снимката), където да си складирам дървата за огрев. Бихте ли ме посъветвали какъв метод да използвам за основите на дървените колони (мисля 10cм x 10см)? Вариант 1 е този от снимката - бетонни блокчета към които да монтирам колоните, но не съм сигурен колко разпостранени са в България. Вариант 2 е директно 'вкопаване' на колоната в, примерно, циментова основа с дълбочина 40см и последният 3-ти вариант е да използвам метални стойки, които държат колоните над циментовата основа.

Изображение

Благодаря!
MamaMy - майстор
Виждал съм по селата наколен хамбар за царевица. Коловете на които е стъпил имат по един диск от брана нанизан до средата им обърнат с изтумбването нагоре. По този начин се възпрепятства качване на вредители и гризачи.

Прикачен файл

Без име.png
Без име.png (3.81 KиБ) Видяна 855 пъти
fbr - майстор
Няколко бордюра, защо не.
mavryt4o - майстор
Първия вариант е най-добре. Ако не намериш можеш и сам да си ги отлееш. Аз ползвах от готовите сухи циментови смеси+пласмасови бутилки за кофраж и по два армирани стърчащи винкела за закрепване на гредата. Оставяй по-голяма стреха да не се мокрят дървата.
Благодаря! А ако ползвам бордюри или отляти циментови основи дали няма опасност с времето да се изкриви постройката щом не е вкопана? То изначало при мен не е особено равно.
d-r
Погрешно изтрито последно мнение

chapara: Вкопай я.

Тема "Основи на навес за дърва за огрев" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: