Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Амо винтове за бетон(води се винт директен монтаж), по два броя с шайби потопени малко под повърхността на гредата и режеш болта.
Christo - майстор
Капни по малко нафта на всяка гайка, да върви по лесно и пробвай да дозавиеш. Гайките сами ще си направят място в мекото дърво. Хубаво е да се ползва гайковерт с подходящ бит. Слагаш бита върху гайката, удряш по него да си направи място около нея и завиваш. Номерът може и да мине. Удряш бита или с тампонен чук, или с медно(месингово) парче, за да не го прецакаш. Успех!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет апр 11, 2025 10:36 amgogo7777 написа:
пет апр 11, 2025 10:30 amVladislav81 написа:
Евентуално да развия гайките, под тях да премахна малко от дървото за да влязат по навътре и после каквото стърчи-с флекса....
Това май е единственото, което може да се направи.
Другото е да наковеш сачак върху дъските за да излезне нивото над гайките.
Едното или Другото. Наковаването на допълнителна дъска е по-мързелив вариант :-)
gogo7777 - майстор
Наковаването на летви (предложих сачак) е отлично решение. Бързо, лесно, евтино :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не знам защо използваш думата "сачак". Сачак си е дъска, но обработена да е лицева, че и със сглобка. В случая е двойно по-скъпа от нужното
съб апр 12, 2025 10:27 amn_a написа:
Не знам защо използваш думата "сачак". Сачак си е дъска, но обработена да е лицева, че и със сглобка. В случая е двойно по-скъпа от нужното
За да стои и изглежда добре под крайното покритие. Ползването на терминология поне седи накак по-компетентно.

Предложението на ZEDYCUS ми изглежда добро. Вероятно защото се доближава най-много на моето, недогледаното.
пет апр 11, 2025 10:27 pmZEDYCUS написа:
Амо винтове за бетон(води се винт директен монтаж), по два броя с шайби потопени малко под повърхността на гредата и режеш болта.
gogo7777 - майстор
Защото е готов, сух, с подходящи размери, евтин и се намира под път и над път :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб апр 12, 2025 10:36 amgogo7777 написа:
Защото е готов, сух, с подходящи размери, евтин и се намира под път и над път :wink:
Летви за скара за под керемиди ;-) Сухи, евтини
Последна промяна от n_a на съб апр 12, 2025 10:52 am, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
съб апр 12, 2025 10:33 amТрифон П.Трифонов написа:

Предложението на ZEDYCUS ми изглежда добро. Вероятно защото се доближава най-много на моето, недогледаното.
Вероятно си мазохист или сеирджия. Ти ще дупчиш ли бетон за да навиваш винтове, които половината ще скъсаш защото нямаш на идея как се работи с тях.
:lol:
gogo7777 - майстор
Кака, летвите за скара са тесни и дебели. Поне такива знам.
Не ти се отваря линка за да ги видя тия летви

Тема "Премахване на стърчащи болтове от дъски" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: