• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Spassow_lbg - специалист
Здравейте,

трябва да напрая една рамка от дъски нещо като перваз на балкона но трябва преди това да импрегнирам дъските с нещо против влагата(дъжд).
Те ще са изложени целогодишно на атмосферните влияния и искам да ги предпазя с нещо за да не ги сменявам на всеки две години.

Може ли някой да даде съвет с какво да обработя дъските.
опитвал съм преди с яхтен лак но той изгаря от слънцето и няма голям ефект.

Благодаря предварително за съветите

ПП: Май обърках мястото на пускане :) , ако модераторите бъдат така добри да преместат темата в раздел дърводелство
emil_v r - майстор
От моя опит 1 - отр. двиг . масло . Също нафта + малко битум . За съжаление наи-доброто което знам е - ленен безир + пчелен восък . Не е високотехнологично нали? :)
Osiris - специалист
фирма дървопротект има страхотен инпрегнант има и лак и не са скъпи
:?
Spassow_lbg - специалист
Osiris написа:
фирма дървопротект има страхотен инпрегнант има и лак и не са скъпи
:?
Ще ми кажеш ли къде мога да купя такъв импрегнант-къде се продава?
Координатите на фирма Дървопроект вече не са актуални на сайта им и немога да ги намеря.
благодария ти предварително
Osiris - специалист
ми аз пазарувах при тях миналата година на адреса който има в сайта :?
Spassow_lbg - специалист
Немерих фирма която предлага импрегнанти и много други продукти за обработка на дърво.

ето и сайта: http://www.atlastrading.bg/selections/vvabase.htm
prascho - майстор
На мен ми предстой да освежа дограмата отвън с качествен лак потъмнявайки цвета до махагон. Също така ми се иска да осветля дървената ламперия на няколко тавански помещения. Може ли да споделите дали продуктите на цитираната фирма са качествени.

Прочетох няколко теми в раздела и препоръчвате лакове на водна основа Сикенс. Но пък било хубаво да се нанасят с пистолет. МОже ли да споделите колко струва подобен пистолет щото ми предстой освежаване на не малко квадратни метри дърво?

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=8382
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Пистолетът не е скъп, но пък му трябва компресор :cool: . Пообиколи магазините за автотунинг и поговори с клиентите.
prascho - майстор
Забравих да спомена, че дограмата е мината с яхтен лак, докато в две от помещенията ламперията е мината с лазурен лак и двата са с алкидни смоли.

n_a какво имаш предвид под допитване с авто клиенти. Да пазаря автомонтьора да ми заеме компресора ли? Каква е цената на един компресор?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Тц, да обсъдите различните пищови. Просто в цена от 30 до 50 има поне 10 и как да разбереш кой е читавия. А компресори си има и са универсални.
  • 1
  • 2

Тема "Импрегниране на дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: