• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
нед окт 06, 2024 8:08 pmzz_stefanov написа:
Само не ми припомняйте, че някъде някога си съм писал че няма всесезонни гуми, и че задължително трябва да се сменят по сезоните ...
И що да не се похилим за твоя сметка? :?
пет сеп 20, 2024 3:04 pmhidrazin написа:
От 4-5 години съм така.
Гумите се свалят когато им дойде времето да се изхвърлят. :partyman:
Много си закъснял през годините.
Даже успях да износя и сменя първи комплект Nokian SeasonProof.
Уникални - и на сняг, и на дъжд, и на лято...
:partyman:
Chefo77 - майстор
Жената е с Bridgestone на Peugeot 207 SW - добре се държат. Лятото са по-шумни, в МОЛ-а свирят като замаяни, но са ОК. За автомобил, който се кара малко и в не екстремни условия, са разумен избор.
Най после сме на път митът за "Няма такова животно всесезонна гума! Луди ли сте?! Сигурността на семейството ми е на първо място!!!" и т.д, да бъде разбит.
Пример от жестокото минало в емблематичен форум.
https://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=59&t=3959

2001ва се качих на Боровец с летни гуми Кelly- 155/80-13, обути на Рено 9, 1.4, 980кг с АГУто.
Буксувах си цял месец, по време на командировката, но не съм останал в пряспа.
Ни се метнах някъде, ни блъснах някого.

Ако не беше хейта, темите щяха да са тематично къси, подредени и скучни.
Да живеят хейтърите! А бакълъм!
nork - специалист
https://www.gumi7.com/bg/avtomobilni-gu ... if262.html
Много добра гума, 4 сезона и все още не са "опечени". На сняг издрапах с Еспейс там където Докер със стари зимни и стара А4 с все сезонни Дебици закъсаха. Лятото също държат, няма пищене по завоите. Следващата есен отново мисля да взема такива макар сегашните да имат доволно количество грайфер.
пишман_майстор - майстор
Ся каква кола с какво издрапала...
Ест. значение има и автомобила, не само гуметата.
Форд транзит стоеше на място ( празна кола) на опикано от котка . Колата със зимни.
Три бройки през годините съм имал. Та затова зимъските бях с два големи чувала с мозайка зад задните калници ( около 200кила) Така д/г вървяха празни.
Голф дизел комби, нямаше спирка, с каквито и гуми да го обуех ( е почти де), хеле па ако са и зимни....
А4 куатро, качвах се на обелено дърво с него . Гумите не играеха голяма роля за тръгването. Виж за спирането обаче...да.
И т.н.
Ауди не е еталон за проходимост, освен куатро.
Също мисля, че такива сравнения са неуместни.
Съсед замени всесезонни дабица, карани целогодишно, чак в края на 5та година.
Една друга тема ми показа, че гумите Kelly също са под шапката на GoodYear. Препоръчвам.
MamaMy - майстор
Все едно съм чел темата. Нощес поръчах за първи път два всесезонни Нексена. Гуми 7 се оказа сайта с най-добри цени. Не са от най-евтините гуми, но не са и от скъпите. Изборът ми се въртеше около следните марки:
NEXEN N BLUE 4 SEASON XL 94V
KUMHO HA32+ XL 94V
KLEBER QUADRAXER 3 91H
DUNLOP ALL SEASON 2 91V
NOKIAN Seasonproof 1 XL 94V
BFGOODRICH ADVANTAGE ALL SEASON 91H

Мишелина умишлено го избягвам след яки приключения с един летен. От Нокиана имам също много противоречиви впечатления съвсем в двата полюса. От Дънлопа само положителни впечатления, но само от зимни. В общи линии само Нексен не съм карал до сега. Иначе съм карал 4-5 различни китайски марки през годините и само минуси за тях. Знам, че всесезонната гума е нещо различно обаче и поради факта, че съм карал Видинки и Димитровки и то от нови до такива които нямат живи набори, избрах Нексен. Където живея е много живописен каньон обаче ако в града завали и натрупа една педя, при нас снега е буквално до кръста. От както живея тук съм изринал повече сняг отколкото бях виждал през живота си. Тук е момента да похваля кметството ни. Няма сняг, колкото и обилен да е бил той, когато да не са изчистили до два дни.
Та в тази връзка + факта, че здравословно не съм най-добре и смяната вече ми тежи, реших да пробвам всесезонките. Дано не се наложи да пускам скоро обява, че ги продавам. Предната ми кола беше тежко комби на задно. Спасиха ме само Нокиан Хакапелит 2. Ще пиша какъвто и да е резултата.
Chefo77 - майстор
Имах на втория Ровър и зимни, и летни Nexen. Лоша дума не мога да кажа.
PIP - майстор
Ако се кара предимно градско и нямаш къде да съхраняваш втори комплект гуми виждам логика, но за мен в дългосрочен план няма предимство да се кара с всесезонни гуми. Не че не съм карал летно време със зимна гума, става за каране, но с компромиси. Виж зимата с лятна гума не става. При нормално каране е едно, но в екстремна ситуация..., не става дума за закъсване на село. Имам приятели каращи с всесезонни гуми и са доволни, аз предпочитам зимни летни на джанти.
пишман_майстор - майстор
То и аз, ма кога въртях много км и сменях гумета на два сезона ( и зимни, и летни ) Но тогава успявах да навъртя 50-60к . на година . Сега в диапазона 15к. + - на година на коментираната кола . Едната съм я оставил изцяло с летни, втората - с всесезонки .
И нямам зимни от пет години .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Всесезонни гуми ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: