Всички имаме коли, нали ?
Здравейте!Казусът е следният: на село в двора имах шахта изкопана на 3 метра и в нея набита тръба 1 1/4 с ръчна помпа и една вида.Много години работеше и водата не е свършвала,но в един момент тръбата изгни и я извадих.Наскоро набих нова тръба 1 1/2 ,като мислех да пусна в нея черна тръба 1 цол,но се оказа че смукателя и фитинга немогат да влязат в тръбата.Какво ще ме посъветвате да направя,като уточня че на новата тръба няма и кой да ми направи отгоре резба,поне за да опитам да върна старото оборудване,въпреки че мислех да го пенсионирам,но уви!
MamaMy - майстор
Ако новата тръба е влязла хлабаво на мястото на старата, може и въобще да не извадите вода. Принципа е по-различен от вашите представи. Водата в тръбата влиза на самотек, но много бавно. Помпата трябва да е добре уплътнена за да може изсмуканата вода да създаде вакуум който да дръпне нова вода. Ако влиза въздух или направите това което си мислите, ще трябва да чакате по 15-20 минути да се пълни тръбата на всеки 5 минути точене.
Няма как да разбера дали системата ми работи добре,преди са съм я подкарал.А това не мога още да го навържа в главата си как да го направя най-удачно.
LazarGanev - "Велик майстор"
Японецът най-много харесвал онова, дето ма българина му идва отпосле. Можеше да премеришнсмукателя преди да набиеш тръбата😀. Сега я вадиш и набиваш 2", като предварително мериш дали влиза смукателя.

Тема "Набита тръба за вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: