Всички имаме коли, нали ?
ugeot87 - помощник
Благодаря за обяснението!
hidrazin - майстор
нед юли 12, 2026 9:08 pmugeot87 написа:
Благодаря за обяснението!
Моля, пак заповядай, успех и ПИШИ какво е станало!

Ииии... не, не сърди на другите в темата...
Първо погледни КЪДЕ си писал, в коя тема...
Писал си в тема ... АВТОМОБИЛИ. :rock:

Редно е да се извиниш...
:partyman:
ugeot87 - помощник
Много се извинявам :rolleyes: Ще пиша какво е станало д-р седмица
ugeot87 - помощник
Така след поредния ми опит за успех резултатът е нулев.Ще кача линк за това което сътворих,но с ръчната помпа не мога да подскача вода и съответно да обезвъздуша системата.
Линк:https://ibb.co/Y7JFFdbL
hidrazin - майстор
нед юли 19, 2026 10:52 amugeot87 написа:
...с ръчната помпа не мога да подскача вода и съответно да обезвъздуша системата...
Ама разбира се че няма да можеш да покачиш вода с ръчната помпа.
Липсва ти кран между тетката електрическата помпа.
Докато покачваш с ръчната тоя кран трябва да е затворен за да не дърпа от към посока на електрическата помпа.
Като подкачиш, обезвъздушаваш ел. помпата, пускаш я да работи и веднага след това отваряш крана - тоя дето ти липсва в момента. :)
(като тръгне водата не забравяй да затвориш крана под ръчната помпа...)
ugeot87 - помощник
нед юли 19, 2026 12:08 pmhidrazin написа:
нед юли 19, 2026 10:52 amugeot87 написа:
...с ръчната помпа не мога да подскача вода и съответно да обезвъздуша системата...
Ама разбира се че няма да можеш да покачиш вода с ръчната помпа.
Липсва ти кран между тетката електрическата помпа.
Докато покачваш с ръчната тоя кран трябва да е затворен за да не дърпа от към посока на електрическата помпа.
Като подкачиш, обезвъздушаваш ел. помпата, пускаш я да работи и веднага след това отваряш крана - тоя дето ти липсва в момента. :)
(като тръгне водата не забравяй да затвориш крана под ръчната помпа...)
Това ми дойде на акъла ,че е възможно,но пробвах да развия холендера към помпата и да запуша дупката с един парцал,но пак не стана.Чудя се дали е възможно ръчната помпа да не става или то на нея няма какво да се счупи?
nikolson - майстор
Тази система ми се вижда неуплътнена и лошо изпълнена. А възвратния клапан е лоша идея и не е на мястото си. Трябва да е между двета помпи.
hidrazin - майстор
нед юли 19, 2026 12:37 pmugeot87 написа:
... пробвах да развия холендера към помпата и да запуша дупката с един парцал...
:shock: Какъв парцал бре човек?
То да имаш някъде само дупчица колко игла на спринцовка и няма да стане.
MamaMy - майстор
Когато лаици се занимават с дейности извън тяхната компетентност шансовете за успех рязко клонят към 0. Един приятел беше взел под наем от Киров страхотна бензинова помпа на Метабо за да отводнява и да промие новокопаещият се кладенец. След два дена мъки ми се обади, че помпата не работи, не е свършил никаква работа а вече е назад с 200лв за наем на помпата и 300лв за багера. Запалих колата и отидох на място. Като видях какви глупости вършат всички покрай изкопа и ми идваше да почна направо с шамарите. Изгоних всички комшии даващи акъл без да го имат. Накарах се на моя приятел, че не се е обадил предварително, а прави глупост след глупост. Вместо 200лв за помпа под наем да си беше купил една за мръсна вода. На наличната помпа сложил гумен маркуч на смукателната част без смукател или клапан. Били му казали, че е самозасмукваща. И като я палят, и като я форсират на сухо... Пратих го за ПВЦ тръби ф50 от магазина. Подготвих няколко кофи с вода за обезвъздушаването и само се молех да не са опекли семеринга на помпата и да дърпа въздух от там. Сглобих тръбите, уплътних навсякъде с пвц лента (такава имах само) наляхме вода в помпата и я запалихме. Не бях долял и 5литра и тя си засмука и хвърли вода на 3-4 метра. При 4 цола смятайте каква сериозна помпа е. Багериста и зяпачите само се пулеха. Тръгна багериста да си ходи. Викам:- Алоо, а кой ще спуска пръстените? Или трябва и кран да вика за два пръстена? За по-малко от час свършихме работа която те не можаха за два дена.
ugeot87 - помощник
нед юли 19, 2026 2:38 pmMamaMy написа:
Когато лаици се занимават с дейности извън тяхната компетентност шансовете за успех рязко клонят към 0. Един приятел беше взел под наем от Киров страхотна бензинова помпа на Метабо за да отводнява и да промие новокопаещият се кладенец. След два дена мъки ми се обади, че помпата не работи, не е свършил никаква работа а вече е назад с 200лв за наем на помпата и 300лв за багера. Запалих колата и отидох на място. Като видях какви глупости вършат всички покрай изкопа и ми идваше да почна направо с шамарите. Изгоних всички комшии даващи акъл без да го имат. Накарах се на моя приятел, че не се е обадил предварително, а прави глупост след глупост. Вместо 200лв за помпа под наем да си беше купил една за мръсна вода. На наличната помпа сложил гумен маркуч на смукателната част без смукател или клапан. Били му казали, че е самозасмукваща. И като я палят, и като я форсират на сухо... Пратих го за ПВЦ тръби ф50 от магазина. Подготвих няколко кофи с вода за обезвъздушаването и само се молех да не са опекли семеринга на помпата и да дърпа въздух от там. Сглобих тръбите, уплътних навсякъде с пвц лента (такава имах само) наляхме вода в помпата и я запалихме. Не бях долял и 5литра и тя си засмука и хвърли вода на 3-4 метра. При 4 цола смятайте каква сериозна помпа е. Багериста и зяпачите само се пулеха. Тръгна багериста да си ходи. Викам:- Алоо, а кой ще спуска пръстените? Или трябва и кран да вика за два пръстена? За по-малко от час свършихме работа която те не можаха за два дена.
Ясно е ,че не може човек да разбира от всичко!Нали затова е форума,за да се обсъждат опит,провали,грешки и успехи.Все някога и Ние невежите трябва да се научим!

Тема "Набита тръба за вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: