Всички имаме коли, нали ?
Николай Николов - специалист
Навремето семейното возило беше Астра комби 1994 с Екотек двигател и имаше разход точно 7л на 100 км газ. Бензин по-малко разбира се.
Kirilpm - специалист
Съвсем нормално,при мен семейното комби гори литър по-малко нафта от форда при двойно по-голяма мощност и доста по-голямо тегло.Тоест 4/100.Пък форда ако се кара на магитрала както се карат повечето коли 130-150 в сметките слагайте и по една глава и гарнитура :lol:
stivemaster - майстор
Тез бараки продавате ли ги че лъжете така ? Аз пък съм готов тутакси да заложа пари и да заредя горивото на такъв лъжец и да ми покаже серийно комби дето гори 4/100 каквото и да е.Още повече пък масларка екотек дето няма сулук да тръгне и горяла 5.5/100.Тя Приуса в България едвам докарва 4.5-5/100,кво остава дарак на амнайсет години с допотопен двигател и тегло поне 1250кг.Осъзнайте се малко, тука не сме всички на по 18 години, дето може да им пробуташ такава лъжа.
nikolovvd - майстор
Форд Орион 1.9 атмосферен дизел (седана) прави 4 на 100. Тествано е от България до Швеция, Дания, Финландия и обратно - 10 000 км.
stivemaster - майстор
Само да ти кажа, че мотора на това нещо е 1753 cm3, да знаеш и друго ще ти кажа - имал съм такава кочина и да разхода му може да е подобен САМО, подчертавам САМО извън България и с до двама малогабаритни пътника в него.Обърни внимание на условията !
За компромисите придвижвайки се с него и възможността да те задържат някъде, не говорим.
nikolovvd - майстор
В подкрепа на твоето мнение - пътуването бе от сам човек. :)
Като добавим и качеството на нафтата извън България сметките излизат! :wink:
С нашата нафта се минават с до 30% по-малко разстояние в сравнение с немската.
stan73 - майстор
И аз съм на мнение, че реалният разход на гледани (технически изправни и с добра поддръжка), нормални автомобили, с тегло от около 1000 до 1250 кг и с гориво зареждано в страната е по-голям. Наблюдения от няколко машини (и дизелови и бензинови): Та на извънградско (и то пробези над 200 км) - около 5.6 за дизеловите и около 5.8 л/100км за бензиновите. Единствено на по-съвременните разходомерът на компютърът може да покаже моментен разход 3.5 до 4 л/100км при вече загрял двигател и вече ускорена кола в добро време на сух равен участък от пътя на пета или шеста предавка и то само за поддръжка на скоростта. Малко да се промени наклонът или да решите да ускорите и разходът скача двойно или тройно. На същите тези машини реалният дълговременен разход не пада под 5.6 на сто. Градският разход на относително къси разтояния (около 4 до 6 км) е от порядъка на 9 до 12 литра на сто в зависимост от машината и маниера на шофиране. Такива неща като 4 на сто реален разход верояно може само с нов хибрид да се постигнат. (В наблюденията са включени Фолксваген Голф МК4, 1.9 ТДИ (131к.с. 310Нм) - дизелов, Фолксваген Голф МК3 (60к.с. 120Нм (или 115Нм)) - бензинов, Дачия Логан (двигател Рено Комън Реил 110 к.с.) - дизелов и Опел Астра 1.4 (75к.с.) - бензин/газ. Голфчетата и двата са с каросерия "Хетчебек" (единият е моят, а другият е на мацката ми), другите 2 са на двама приятели (Дачията е с каросерия "Седан", а опелът е с "Комби") . "Печките" са по-младите - Дачията е на 4 г., а Голфът на мацката е на около 11г., а бензиновите (моята и на приятелчето) са на по около 22 - 23 г. Разходите са засичани с по 2 или трима човека.)
Chefo77 - майстор
Всяка чужда кола гори по-малко и върви повече до момента, в който поискаш да те закара донякъде :wink: :lol:
Kirilpm - специалист
stivemaster написа:
Тез бараки продавате ли ги че лъжете така ? Аз пък съм готов тутакси да заложа пари и да заредя горивото на такъв лъжец и да ми покаже серийно комби дето гори 4/100 каквото и да е.Още повече пък масларка екотек дето няма сулук да тръгне и горяла 5.5/100.Тя Приуса в България едвам докарва 4.5-5/100,кво остава дарак на амнайсет години с допотопен двигател и тегло поне 1250кг.Осъзнайте се малко, тука не сме всички на по 18 години, дето може да им пробуташ такава лъжа.
Ами хайде зареди ми гориво,тинки втори номер.Защо мислите че като една кола е на повече години трябва да е барака и двигателя да е допотопен?Смело мога да заявя че двигателя,с който е колата има живота да зарови,този за който ти питаше,заедно с прилежащото към него купе.И не масло не гори.Ако си толкова мераклия плащаш ми един надник за времето,което ще прекараме в разкарване по пътя,зареждаме в Бургас,караме до София,връщаме се и пак зареждаме.От завода за 1.9TDI двигателя дават извънградски разход около 4л за всички по-леки купета в които се вгражда,включително Голф3 и 4 А3 и А4,Сеат,Шкода но нашия форумен специалист не е съгласен.И за да се лиша от други пререкания говорим за извънградско каране с шофьор,който може да кара икономично.Това че зимата в града с подгряването,чистенето,боксуването и всички други екстри може да се докара и над 10/100 ми е пределно ясно и по никакъв начин не го оспорвам.
stoianov_n - специалист
stivemaster написа:
Айде да те светна малко за екотека, щото тия приказки по вървят на някой като Тинки...
Опел имат един единствен дефектен екотек и го слагат на коли до 97 година.Това е прословутия 1.6 16 V.След тази година ако екотек гори масло, значи собственика му е мизерник. :wink: Или в другия случай майстора му..... :wink:
Не отричам, че има разход на масло но ако всичко е наред и маслото е хубаво, той е минимален.
Колкото до сулука, според мен 100 и 115 коня са напълно достатъчни за кола тон и двеста.
Това ти го казвам като човек, който от 15 години кара опели а последния ми проект беше 200+ коня на 800 кила купе.
Въпроса със разхода е спорен но, Астра Г комби с двигатели 1.4/90 коня/, 1.6 /101/ и 1.8 /115/, който си избереш, карана с 100 км извън градско ще даде разход 6 литра, със сигурност. :finga:
А, астра Ф комби 1992 година с двигател 1,7 ЧИСТ дизел ще даде разход от 4 на 100, както и да я караш. :lol:
Толкова за опелите и екотеците.
Ааа, след 2000 година опелите нямат и ръжда..... :finga:

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: