Всички имаме коли, нали ?
stivemaster - майстор
Ей спрете се бе ,това да не ви е Продавалника.Поне пишете "поста е реклама".То гледай кви екотеци имало(като да сме нямали такива).Пък как вървели и не горели нито масло, нито гориво.
Ех да бяхте просто наивни,да ви прости човек.Лошото е че сте агресивно невежи.
Ако твърденията не са комплексарски или с рекламна цел, нали трябва да почиват на опит - даречем имам си екотек 1.6 ,но чакай да го сравня с друг подобен по мощност двигател ,даречем истински - на Мицубиши 1.5 и да видя по хубав ли е или не е.И кво бихте установили ?Екотека харчи повече, върви по малко и двигателите които горят масло са повече отколкото на конкурентната марка.

А към бургаския колега - засрами се, Тойота Приус 2014 прави 4.2-4.5/100 извънградско 90-110 км/ч, твоята кочина с марковите части, прави 4/100 ..... малко се почеши по главата и вземи се спри с това !Че ако продължаваш, ще вземеш да я барнеш още (нали си майстор) и ще вземе да свали под 4/100 и ще стане мазало !
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
Kirilpm написа:
Труда ми не е безплатен,през времето което отделям,за да си правя колата мога да изкарам добри пари като правя кола на клиент...
Айде, айде - не ти излиза по-евтино. Накладките Феродо, дето са 50лв за Голф-а съм сигурен, че ги купуваш за 25лв, а после говориш за цени, след като ги купуваш по-евтино? Мене щеше да ме е малко срам? Да наливаш пари в една барака? Я пак? Защото основен ремонт го правиш със 150лв части, а на един такъв като мен му обявяват цена 900лв? А иначе - не работиш само ти. Аз си ги върша работите за мене си в допълнителното ми време. Като ти не харесва, извикай майстор да ти оправи колата. Не само твоят труд не е безплатен. Кеф ти е да караш стегната кола, ама без пари. За 200-300лв. А ако трябва да дадеш тук 500лв, там 900лв, другаде 800лв много бързо ще ти секне ентусиазма. И това през няколко месеца,
stoianov_n написа:
...и филтър...
Филтър е взет. За другото - също. И 10 пъти да попиташ, това е отговора.
Приятелю,ти колко основни ремонта на двигател си направил през живота си? С твоите две ръчички?Много ще ме прощаваш,но само един хубав шублер,микрометър и вътромер,които са нужни при ремонта струват над пазарната цена на форда.А частите вътре в двигателя не са никак евтини,аз за 150 лв основен ремонт не правя,впрочем на ТДИто дори капака на клапаните не е отварян,отварях си очите като го купувах. :wink: Теб какъв голф те гони не знам,аз голф нямам.Ако толкова точиш лиги за 40% и нагоре отстъпка добре си дошъл на работа в сервиза,само при условие че работиш без да даваш акъли.Тогава ще можеш и колата да си стягаш и хубави пари ще вадиш,ама се иска работа не става с мързел и мрънкане.

А колкото до втория тинки,преди да гледаш в чуждата кочина,първо погледни в твоята :wink: Тойота Тундра от последните години прави 25/100 разход извънградско,моята трябва да гори 26 ли?
stoianov_n - специалист
stivemaster написа:
То гледай кви екотеци имало(като да сме нямали такива).Пък как вървели и не горели нито масло, нито гориво.
Ех да бяхте просто наивни,да ви прости човек.Лошото е че сте агресивно невежи.
Ако твърденията не са комплексарски или с рекламна цел, нали трябва да почиват на опит - даречем имам си екотек 1.6 ,но чакай да го сравня с друг подобен по мощност двигател ,даречем истински - на Мицубиши 1.5 и да видя по хубав ли е или не е.И кво бихте установили ?Екотека харчи повече, върви по малко и двигателите които горят масло са повече отколкото на конкурентната марка. .... Тойота Приус 2014 прави 4.2-4.5/100 извънградско 90-110 км/ч,....
Айде стига с тази тойота бе!Голяма реклама!
Ако искаш да ги сравняваме, давай ама се уточнявай, щото 1.6 при Инсигнията е 170 коня...... :finga:
Това, че на чичо ти опела не е вървял, пък горял масло.....писах по горе.....
Ако пък ти си имал опел с екотек.......писах горе...
:-D
Kirilpm - специалист
Аз не знам за какво невжество става въпрос,но ми е много смешно когато,някой който преди не много време му се обясняваше като в училище как да си вкара разхода на масло в норми,вземе да поучава останалите кое как и колко гори масло.И да сравнява хибрид с 1,8 бензинов мотор,с доста по висока мощност със дърта кочина с 1.9 дизелов мотор и да се чуди защо дизела има по-малък разход в литри :? Ми то май не само моята дърта кочина може да изкара разход по-нисък от приуса,аз се сещам от раз за поне още няколко доста популярни у нас коли и по-дърти и по-млади.
stoianov_n - специалист
Kirilpm написа:
Аз не знам за какво невжество става въпрос,но ми е много смешно когато,някой който преди не много време му се обясняваше като в училище как да си вкара разхода на масло в норми,вземе да поучава останалите кое как и колко гори масло...
Какво да ти кажа, прости хора много, аз вече не обръщам внимание.То даже не е смешно, а жалко...
Щях да коментирам, ама се отказах, няма смисъл...такива хора не се променят, те си остават заблудени цял живот..
:partyman:
stivemaster - майстор
Kirilpm написа:
Аз не знам за какво невжество става въпрос,но ми е много смешно когато,някой който преди не много време му се обясняваше като в училище как да си вкара разхода на масло в норми,вземе да поучава останалите кое как и колко гори масло.И да сравнява хибрид с 1,8 бензинов мотор,с доста по висока мощност със дърта кочина с 1.9 дизелов мотор и да се чуди защо дизела има по-малък разход в литри :? Ми то май не само моята дърта кочина може да изкара разход по-нисък от приуса,аз се сещам от раз за поне още няколко доста популярни у нас коли и по-дърти и по-млади.

Ей за такова невежество ! А дали и за какво си ми давал акъл точно ти ... друг въпрос.Мен много ми е чудно, кога ще започнат (като при катастрофа по пътищата) да чупят ръчичките на лакомите ти колеги, когато измекярстват.Ти разбира се, сигурно правиш изключение и нямаше да се полакомиш да ми смениш сегменти ,лагери и нам си кво и разхода на масло да си остане същия нали ?
Kirilpm - специалист
Бреее ти по-боен излезе от тинки и до чупене на ръце се стига :shock: Тоя форум стана по-опасен от околовръстното в София бе :lol:
stivemaster - майстор
Повечето хора, даречем като мен, съвсем съвестно си гледат работата ,не слагат "шапки" никому,не "пускат по пързалката" клиентите си и няма нужда да се притесняваме от нищо.Напротив, всеки ден ми се обажда и човек който не познавам, поучил телефона ми от някого.Могат и трябва да се притесняват хората, които са оперирани от съвест още като деца и не предирят много много как ще изкарат пари.
stoianov_n - специалист
stivemaster написа:
А дали и за какво си ми давал акъл точно ти ... друг въпрос.
Kirilpm написа:
До колегата stivemaster приеми съвета наготово и смени въпросния клапан,подобрение ще има.Именно от картерната вентилация се получават много странни разходи на масло понякога изгаря 2л за 10000км понякога не го пипа въобще и собственика е в чуденка.Ако разхода се е появил без да е тормозена или прегрявана колата непосредствено преди това няма място за съмнение.Ако ни нямаш доверие провери налягането в цилиндрите.
:x
Ей затова, аз не помагам на никой тук!А можех!Неблагодарен и прост народ...
Junak - майстор
stoianov_n написа:
:x
Ей затова, аз не помагам на никой тук!А можех!Неблагодарен и прост народ...
То неблагодарници винаги се намират. Не си го слагай на сърце. :) Друго е лошото - при Марешки цените тръгнаха нагоре :?

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: