Всички имаме коли, нали ?
torbalan - Дървен философ
ако четеш внимателно - предложих да я повредим по начин, по който ти предложиш :)
Chefo77 - майстор
torbalan написа:
ако четеш внимателно - предложих да я повредим по начин, по който ти предложиш :)
Аз ако знам как, нали се сещаш че ще се хвана ...
kuger - майстор
Дали е прекъснат кабел, или е в контакт с друг кабел, няма значение - компа на ABS-а отчита проблем и изключва ABS-а.Във всички случаи. Безусловно! Тогава системата си работи като такава без ABS. Ако се спира нормално дори и при работещ ABS, то той не се задейства!
Chefo77 - майстор
А би ли разяснил какво се случва, ако дефектира разпределителния блок?
25th Hour - специалист
Случва се едно и също ако дефектира каквото и да е, само записва различна грешка. Системата минава в авариен режим и си караш като без АБС. Разлика в помпите има при различните модификации а не в това дали има абс или няма. Като имаш кола 120 коня и некви спирачки на нея са си ок. Същото купе с 220 коня има по-големи съпорти, по -големи дискове и си иска по-голямо усилие и повече мощ на педала- тогава тенджерата е по-голяма...при всички положение механичното спиране на автомобила може със и без АБС иначе ще се пречукаш като куче, мисля че е пределно ясно...

Само при Ситроен не помня как беше, нещо там имаше общо с хидравликата, но там всичко е шибано направено, така че се надявам да не е от тая марка колата ти...

П.С. И се научете моля да пишете за каква кола се говори иначе ей така си говорим наизуст...
да ти кажа - нашия ситроен вече пета година си спира без проблеми ;)

при по-старите модели с хидравлика (ксантия, ХМ и още по-старите) спирачките и окачването са на една обща хидравлична система, но това не значи, че колата не може да спира :)

при С5 (какъвто е моя) вече спирачките са 1:1 с пежо... унификация, кво да се прави ;)
рашкета - специалист
Бас държа, че не можете да го убедите .Чефо77 де.Ей така в един друг форум скоро един спореше с всички в една тема и така и не си призна, че не е прав.
е, аз защо предложих облог? :)
kuger - майстор
рашкета написа:
Бас държа, че не можете да го убедите .Чефо77 де.Ей така в един друг форум скоро един спореше с всички в една тема и така и не си призна, че не е прав.
Нямам намерение да убеждавам никого. Важното е аз да съм убеден. Изчел съм Диалогиса, раздел ABS, там си пише каквото трябва. Рено Лагуна.

Темата беше, че някой се притеснява от неработящ ABS. Проблема може да е елементарен /разкачен кабел, лоша верига/, до гаден /много скъп/. Диагностиката решава проблема.

И тая тема оср..ме! :drinkers:
Chefo77 - майстор
kuger написа:
Темата беше, че някой се притеснява от неработящ ABS. Проблема може да е елементарен /разкачен кабел, лоша верига/, до гаден /много скъп/. Диагностиката решава проблема.
Точно! Трябва да се притеснява човек, за да не влезе ненужно в огромни разходи. Познат от клуба така го ушиха - "никакви проблеми, някой датчик е изгорял" ... взе колата ... 1200 лева за компютър. Красота. Не знам дали ме е излъгал, но продаде колата на части. Колата му почти не спираше :wink:

Тема "ABSа не работи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: