Всички имаме коли, нали ?
ralev - специалист
Пропан бутан е не е метанка, не съм фен на метана. Все трябва да го мислиш и да си планираш маршрутите според метан станциите. А пропан бутан на всякъде.
montoya - майстор
Ахм, щото не знаех, че пропан бутанови правят заводски, ета как научих нещо интересно днес
kr1100 - майстор
ralev написа:
От гледане да не е екзотичен модел си взех екзотичен Шаран със заводска газова уредба,
Не съм чувал за Шаран с фабрично LPG. Освен да е слагана в Холандия :?
А проблем сигурно ще имаш -в смисъл ,че газаджиите не искат да се занимават с такива уредби.
Коя година е и кой двигател / 2л; 1,8Т или VR6 ?

Честито и безаварийно.
Последна промяна от kr1100(стар) на съб окт 15, 2016 10:18 pm, променено общо 1 път.
ralev - специалист
2008 2.0 LPG 115hp Prince Gas
kr1100 - майстор
Значи е с код АТМ на двигателя.
Не знам дали знаеш , но предписват "мазилка" за клапаните.
DundyTheCroc - майстор
kr1100 написа:
Сериозно ли на този 20 годишен като технология мотор препоръчват мазане на клапани, та той на 1000 километра сам си взема литър масълце, поне служебните ни Шкоди, дето са с него, са така :-D
kr1100 - майстор
DundyTheCroc написа:
kr1100 написа:
Сериозно ли на този 20 годишен като технология мотор препоръчват мазане на клапани, та той на 1000 километра сам си взема литър масълце, поне служебните ни Шкоди, дето са с него, са така :-D
След края на 2000г вс 2л на VW са маслояди /да не говорим за 1,4 и 1,6л. с алуминиеви блокве и повърхостно покритие /
Имам 1 файл , но ми е на работа със списъка на двигателите на LPG със с-ма за смазване.
И не е 20г технологията, а по-стара като цяло -от ерата на 2л двигател 2Е 1990г с 4 едновременно пикаещи дюзи /на някои с 5 та за палене/- Дигифант
После след 1994г има промяна в блока за датчик разпред.вал ,мултипойнт система на Сименс - Симос - двигатели ADY i AGG
и едва тогава края на 2000 г - Бош Мотроник - АТМ а няма делко, Сегментите са меки,блока променен, скоростна кутия нова 6 ст на VW.
а предния модел е с фордовска ск. кутия.
DundyTheCroc - майстор
Личното ми мнение е, че на този архаичен двигател мазане не му трябва, всъщност съм на мнение, че системата си е излишна набутвация. При добре направена смес и реглаж на клапаните на даден пробег не мисля, че ще има проблеми на газ. Чудно ми е какво и защо се смазва там, клапаните или си набиват гнездата или изпускателните прегарят от бедна смес, а тук имаме някакво мазане в минимално количество през смукателните, пари на вятъра.
п.п. Сега от любопитство погледнах списъка, старият ми Нисан фигурира (Primera all engines 1998->), което е малко странно, понеже моето GT е с натрий в клапаните за по-добро охлаждане, то ако това не ги спаси остава да чакам на масълцето :)
п.п.п. Сега гледам, че пък 2.0 на Мондео 2009 не е в списъка, а той не е с хидравлични повдигачи, т.е. ще иска поне редовен реглаж за разлика от Нисана. Съмнява ме да има и натрий в клапаните.
toshetozaz - специалист
За кола набор 2000г. понятието ''фабрична газова уредба'' е далеч от вероятноста колата да е излязла така от завода.По-скоро е поставена от дилъра със съгласието на VW.
kr1100 - майстор
DundyTheCroc мога утре да ти пратя списъка, а може да го имаш.
Ако Шкодилаците ви са с код AQY :shock: :?

Тема "Vw sharan v.s. Seat ahambra v.s. Ford galaxy бензин след 2001г." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: