• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
nv952 - майстор
hidrazin написа:

С тези "цедки" за по 48км, 10 лева, 5 лева, имам да карам още 15км ... Ще си висиш някъде по пътя.
:partyman:
Не е проблем да го напълня до горе :)
Даже и един съсед така ме посъветва :?
Да не карам с малко гориво за да не се засмуквали боклуци ако има :shock:
Обаче когато е пълен до горе да се чудиш защо десният ми крак си увеличава теглото :lol: Пък и климатика бачка непрекъснато :rolleyes:
Затова не го пълня до горе :wink:
до половината :partyman:
утре ще сложа повече и ще докладвам дали поплавъка е мръднал
hidrazin - майстор
Всичко опира до практика, стаж, самодисциплина .... или както и да го наречем.
Пълния резервоар не води до по-тежък крак. Климатика е за да се използва.
Просто си сложи един въображаем лимит при който да смяташ че резервоара е празен.
Примерно при мен е първата чертичка след червения сектор.
В това положение смятам че вече нямам гориво, макар да имам за още 100 и кусур.
Просто това надолу го сипваш и забравяш че го има. Нещо като неприкосновен запас. :-D
kozl - майстор
Да точно така психо-самоконтрол.
Дъртото пежо нЕма коммп. Един нивомер в резервоара, директно свързан със стрелковия уред. Като го придобих не ми хареса що показваше и доправи си сам с опити на място и кривене на щангата го нагласих да показва точно пълно, празно и половина. Е наложи се и стбилизатор за 11 волта да добавя та да не се повдига стрелката при запален двигател га зарежда генератора. Лампата за резервата е на огделен поплавък с контакт и загасва на 8 литра, обаче 3 литра са мъртъв обем, защото само мокрят цедката и не може да ги смуче.
Преди години бравчеда придоби рено 25 бензин. Имаше стрелка за горивото в резервоара, но тя показваше какво си сака. Колата бе с комп, който изчисляваше разход, оставащ пробег и т.н.
Разглобихме сондата. На един стъклен цилиндър нанесен проводящ и съпротивителен слой, а един поплавък като геврек следи нивото и свързва проводящия и съпротивителния слой. Съответно слоевете се протрили най-вече в психо точката въобще ги нема и компа се шашка. И още нещо много забавно, стрелката за горивото се управлява от компа, а компа чете от сондата за ниво само когато се отвори капака за резервоара. Така при пълен резервоар сондата сработва, защото там все още здрави пистите в-у стъкления цилиндър и след това стрелката за гориво работи що годе коректно докато ползвателя не почне да зарежда за по 10 лв около психо точката :lol:
Що годе коректно означава, че след като компа е прочел инфото за нивото в резервоара той приспада разхода по дебитомер и така изчислява оставащото ниво. Да ама нЕкой омаскарил формулата и карайки градско и после селско и резервоара почва да се пълни - стрелката на горивото се качва :shock:
Е те тва ако не е измама с разход на гориво :?
kr1100 - майстор
Вчера се разпищя гадната пищялка на основното гориво.
Наблизо Еко на бул."Цар Освободител "195. Зареждам и зареждам :? стигна 42.778 л и извиках да спре на служителя.
Как ми зареди толкова :? при околна температура над 31 грС , когато винаги на празна бутилка зареждам като по "кантар" 38,5 -38,7 л на други 2 Екота и 2 Шела ?
И друг път ми е правило впечатление,че на това Еко зареждам повече 1-2л.Колонката уж има стикер до 11м2015, налягането малко под 10 бара / манометъра е толкова изтрит,че почти не си личи.
Нивомера ми не е пипан и винаги изключва на 80 % -38,5/7л
kuger - майстор
nv952 написа:
Я да се оплача 8-[
Прибирам се преди час и нещо и спирам на бензиностанция еко
Гледам че компа на колата ме предупреждава че остават само 50 км докато свърши нафтата :x
Мернах въпросната бензиностанция и бързо се намести на колонката ( не беше баш много бързо понеже трябваше да "измисля" от коя страна е капачката :-D )
Та спирам аз и компа показва 48 км :?
Мислих,мислих и викам ай сложи за 10 лв да мога да се прибера до нас!
Човека почна а аз отидох вътре :)
Плати си и и излизам!
И реши да покажа на бащичката как ще се промени като завъртя ключа :roll:
Промени се к_р :axe:
Пак 48 км до де свърши горивото :rolleyes:
Излизам и му викам на човека че нещо не в ред и че стрелката не е мръднала изобщо :butthead:
Той обаче вика всичко работи!
Явно е от кола според него :lol:
Изнесах се от там пак и си карам и смятам
за 10 лв сложи 4 литра и нещо :?
Колата арчи 5 на 100км и по тая логика поне с 80-90 км трябваше да се увеличи ....да не говоря че стрелката въобще не мръдна #-o

Та тва е :)
Оплаках се и утре на друга бензиностанция :supz:
Компа на колата отчита остатък гориво за определени километри според начина на каране. Карай с 90 и засечи остатък до зареждане. После я качи на магистралата и я подгони с 140. Пак засечи. Направи си заключение.
kr1100 - майстор
Вчера бях на контролно замерване на колонката.На 20л - 0,1л разлика м/у еталона и колонката
Отдавам го на заседнал поплавък на нивомера в момента на зареждане.Винаги има първи път.
Ще видим каков положението с пробега.
nikolovvd - майстор
nv952 написа:
Та спирам аз и компа показва 48 км :?
Компютъра изчислява за колко км ще ти стигне наличното гориво, като взема под внимание направения разход в момента. При спиране, гасене на двигателя и повторно палене средния разход нараства, т.е. повече среден разход се дели на повече гориво в резервоара и се получава приблизително същото число.
По принцип на къси разстояния компютъра лъже.
Какво се получава при мен.
При палене на двигателя и изваждане на колата от гаража, в първите 1-2 км разхода ми е между 90 и 96 л./100 км.
като мина още 4-5 км пада на 25-30, а след 10-тина км се доближава до нормалното 10-12 л./100 км. Става дума за града.
Не съм се заглеждал в изчисленията за колко км. гориво ми дава компютъра, но обикновено след като колата загрее и тръгна да напускам града нулирам компютъра и тогава данните са по-точни.
stivemaster - майстор
Колега kr1100 интересно коя е бензиностанцията .На мен какво ми се случи - оня ден ходих до Дупница през София.От тука сложих малко бензин за всеки случай на Ромпетрола във Възраждане. Преди Пловдив на Еко-то дозареждам все още движещото се на изпарения сигурно Мицубиши и при бутилка с физически обем 37 литра и температура 35 градуса онзи ми наля 36 литра !!! Баси никога тази бутилка не събирала толкова дори отдавна да е изгаснала колата макса който е събирала във Варна е 29-30литра .Налягането обаче беше 12-13 бара работно ,над 16 бара в покой !!!
В София обикалях познати 70-80 километра и в Дупница ми свъши газта кво да ви кажа - не ми се беше случвало - на бензин аванс дрънчи постоянно на равно почти без газ.Какво ми наляха тез в Ромпетрол не знам но не е било 95 де.
DundyTheCroc - майстор
stivemaster написа:
..Какво ми наляха тез в Ромпетрол не знам но не е било 95 де.
Ако успееш да разбереш не ти мърда Нобелова награда по химия :-D
bigdragon - майстор
hidrazin написа:
nv952 написа:
...Явно е от кола според него :lol: ...
А ти от какво мислиш че е? Не вярвай на това дето показва котора.
Да би да си въобразяваш че компа и е толкова прецизен? :lol:
С тези "цедки" за по 48км, 10 лева, 5 лева, имам да карам още 15км ... Ще си висиш някъде по пътя.
Ако толкова искаш, върви да ти оправят колата. Ако е възможно де.
Даже няма нужда и от ремонт.
Само трябва да се четат инструкциите...
В мойта, например пише, че за да изчисли коректно разхода, да не се зарежда по-малко от 5 литра и да се изминат 30 км.

ПП аз винаги пълня догоре и карам до светване на бензиноколонката, нищо че съм на дизел :-D , пише че остават 6 литра...

Коя е веригата бензиностанции е с 30% бензин в горивото???
Последна промяна от bigdragon на пет сеп 11, 2015 10:05 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: