• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
toolegittoquit - майстор
Тани написа:
6,45 (5,67) лева за 100км?
Искаш ли да ти кажа защо движението с постоянна скорост, най-вече извънградското, е най-икономично, приятелю? Защото вече си ускорил 1 тон ламарина и единствено компенсираш загубите от триене, които се стремят да те забавят. Когато аз шофирам, шофирам както ми е удобно, а не броя до последната стотинка. Ако си говорим за икономия, 10 ми е висок разход и с оптимизиране на режимите мога да го докарам до 9, дори 8.5/100 комбинирано. Или да ги мина 100 километра с 6.715лв, ако ползвам най-тънката цена на пропан-бутан.
Не забравяй, че си говорим за автомобил, общо взето изглежда който е доста по-стар от твоят. С по-ниски експлоатационни разходи и цена на километър почти колкото по-новият ти, сложен и чуплив автомобил. Аз съм доволен, никъде не съм говорил за най-тънката възможна цена. Като вземеш всички перспективи и направиш един ремонт на турбо за 1000лв, цената ще се изравни. Не че ти гао пожелавам. Пожелавам ти безаварийни километри.
inspo - майстор
Не спорете напразно. Вашите разходи са големи. Аз познавам един който си носи празни туби в багажника и от време на време спира за да си празни резервоара в тубите щото иначе започва да прелива... :lol:
Chefo77 - майстор
Тинки, ти защо си мислиш, че щом има пушка, то задължително ще гръмне? Какви са тези простотии "Като смениш турбо за 1000 лева"? Ами ако не смени? Направо ще се сцепиш през гърба, нали? Ще си умреш от яд защо някой има нещо повече от теб и то, мамка му, не иска да се счупи.
Нека е по-нов и по-чуплив Модус-а. Когато реши, ще го продаде и ще вземе 5 като твоята. Ако хвърли турбо - 4 като твоята. Ти и да се насереш, не можеш обратното. Ей затова винаги ще те е яд - и винаги в постовете ти в крайна сметка ще започне да прозира злобата. Защото не можеш да проумееш, че отстрани изглеждаш така - след като някой има нещо повече, то задължително може да му се случи нещо лошо - не заслужава да има повече и това е. Жалко е.
Трябва ли в отговор да те попитам ... ами ако някой те нацели отзад и ти сцепи багажника с бутилката ... мислил ли си, че има неща, които не се купуват с 1000 лева?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Ей затова винаги ще те е яд - и винаги в постовете ти в крайна сметка ще започне да прозира злобата.
Приятелю, каква злоба виждаш където и да е било. Всеки си прави сметката. Не аз по детски започнах да се хваля кой щял съм да мина на светофара. За да карам бензин с газ си имам икономически съображения. Прост двигател с по-лесна поддръжка, няма скъпи части за смяна като дюзи и турбокомпресори.
Пожелах на Тани безаварийни километри. Обаче наистина коментирах как с по-стар автомобил, за който съм дал по-малко пари получавам разход в левове на километър почти еднакъв с този на много по-нов автомобил. Въпреки малко по-старият автомобил не съм изгубил нищо значително и се кефя на евтина поддръжка, нисък разход в левове и малка първоначална инвестиция.
Ако някой ме нацели отзад най-вероятно ще стане нищо. Бутилките са дебели и има документирани случаи, където газова бутилка при ПТП е хвърчала десетки метри и не е гръмнала. И все пак, ако ми нацепи багажника и ме сгъне тотално, ще му скъсам дупето от съдебни дела.
kr1100 - майстор
Chefo77 -карай си великите и нови дизели и се моли да не допреш до ремонт.Мислех да не пиша повече в темата , но..
Относно поста ти за моя цитат за дизели на по над 400к км - търсих изрично в диапазона 1998-2000г 7 местен автомобил.Автомобил за работа/
Само от обяви от частни лица/ не автокъщи /талибански, полски,руски,турски и т.н./
Дизелите веднага отпаднаха заради пробега и предстоящите ремонти. VR6 повечето обяви със счупен мотор или кутия, освен това скъпа поддръжка и ГИ. От 1,8Т същата причина. Мина ми времето да летя с високи скорости.
Скочих на 1 ADY че на 192к км от1 градче/село/Реални км и вдбора кондиция. играх на търг в е- бей и готово. до границата с Швейцария.
Сложих ми ГИ Ланди за 850 пари/1/3 от покупната цена/ и пей сърце. За няма и 5 мин . с пренасянето/става на пикап с 2 седалки.
Не ми прави димни завеси зад мен, не гори масло, пали веднага, няма проблеми с ЕГР и турбина,, зимата ми е топло :mrgreen: за ралика от тия с неработещите печйи.
И не се присмивай на toolegittoquit и подобни на него - не вски има възможност да си купи нов автомобил.
п.П Много хора ми казваха купич си Дачия - евтина и т.н. - да ама Неудачия не искам - копанарка.Само като видиш сметките за гаранционно обслужване ще ти стане лошо - вс. цени х 2и3 / опит с Опел/
Относно газовата бутилка грижи не бери -каското за каков е?
Junak - майстор
kr1100 написа:
И не се присмивай на toolegittoquit и подобни на него - не вски има възможност да си купи нов автомобил.
Еми да. Сложни са и много горят.
Ама да ме убеждават, че техните собственици са глупаци...
Абе, беднотията е лошо нещо. И завистта... :)
toolegittoquit - майстор
Junak написа:
Ама да ме убеждават, че техните собственици са глупаци...
Това къде? Всеки да си кара със здраве каквото има. Да, новото е по-хубаво, но докато е ново. После с по-сложните работи се увеличава вероятността да се берат сериозни проблеми. Всеки си прави сметката какво може да издържа, без да се лишава от други неща. Приятелю, на мен лично автомобилът не ми е първа грижа.
kr1100 написа:
Скочих на 1 ADY че на 192к км от1 градче/село/Реални км и
Това ADY е двигател на VW, нали? Какъв разход ти дава, как се държи и какво поведение има?
stoianov_n - специалист
kr1100 написа:
Chefo77 -карай си великите и нови дизели и се моли да не допреш до ремонт.
Той така и не каза каква кола кара... :?
Chefo77 написа:
Имам два дизела ... едни от най-коравите дизелови двигатели, създавани някога. Вероятно и затова имам силно положително мнение за дизеловите двигатели.
:?: :? :roll:
Значи няма да са нови...щото коравите дизели се правеха през 90-те, а най коравите още по рано...
jekasus - майстор
stoianov_n написа:
kr1100 написа:
Chefo77 -карай си великите и нови дизели и се моли да не допреш до ремонт.
Той така и не каза каква кола кара... :?
Chefo77 написа:
Имам два дизела ... едни от най-коравите дизелови двигатели, създавани някога. Вероятно и затова имам силно положително мнение за дизеловите двигатели.
:?: :? :roll:
Значи няма да са нови...щото коравите дизели се правеха през 90-те, а най коравите още по рано...
Погледни му аватара - това едната кола, другата е май беше фиат темпра.

Иначе Тинки задал правилната формула за разход на автомобил -
toolegittoquit написа:
С по-ниски експлоатационни разходи
за година...
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията: