kr1100 написа:Chefo77 -карай си великите и нови дизели и се моли да не допреш до ремонт.Мислех да не пиша повече в темата , но..Да ти го обясня като на малко дете: Аз не карам НОВ дизел. Аз карам един предкамерен с турбо и кулър и един с директно впръскване, турбо и кулър. И двата НЕ правят димни завеси, и двата НЕ горят масло (освен ако за теб между 400 и 500 мл за 10 000 км е горене), НЯМАМ проблеми нито с ЕГР, НИТО с турбината. И, честно казано, не ме ебе за тези, които имат проблеми с тях - ако или когато дойде този момент, тогава ще му мисля. Има втора ръка, има рециклаж, пък може и от тотото да спечеля нещо. Да взема да се разведа с хубавата си жена, 'щото може да се проебе, какво ще кажеш? Да си взема някоя грозна, пъпчива, фригидна и космата свиня - нея поне няма да я заглеждат - става ли?
Относно поста ти за моя цитат за дизели на по над 400к км - търсих изрично в диапазона 1998-2000г 7 местен автомобил.Автомобил за работа/
Само от обяви от частни лица/ не автокъщи /талибански, полски,руски,турски и т.н./
Дизелите веднага отпаднаха заради пробега и предстоящите ремонти. VR6 повечето обяви със счупен мотор или кутия, освен това скъпа поддръжка и ГИ. От 1,8Т същата причина. Мина ми времето да летя с високи скорости.
Скочих на 1 ADY че на 192к км от1 градче/село/Реални км и вдбора кондиция. играх на търг в е- бей и готово. до границата с Швейцария.
Сложих ми ГИ Ланди за 850 пари/1/3 от покупната цена/ и пей сърце. За няма и 5 мин . с пренасянето/става на пикап с 2 седалки.
Не ми прави димни завеси зад мен, не гори масло, пали веднага, няма проблеми с ЕГР и турбина,, зимата ми е топлоза ралика от тия с неработещите печйи.
И не се присмивай на toolegittoquit и подобни на него - не вски има възможност да си купи нов автомобил.
п.П Много хора ми казваха купич си Дачия - евтина и т.н. - да ама Неудачия не искам - копанарка.Само като видиш сметките за гаранционно обслужване ще ти стане лошо - вс. цени х 2и3 / опит с Опел/
Относно газовата бутилка грижи не бери -каското за каков е?
Не виждам къде съм се присмивал на Тинки, нито пък на когото и да е друг привърженик на газта. Ако ти виждаш - купи си очила, явно недочиташ и удурдисваш. Дори по-горе писах, че
Това по никакъв начин не принизява причината за избора на газ като гориво!
Ти виждаш ли присмех? Виждаш ли някъде да съм казал, че които карат на газ са въшльовци или нещо подобно? Не виждам и друг да се е подигравал на привържениците на газта. Само дето вие се осрахте да плюете по дизелите.
А каското няма изобщо да ти помогне, ако някой така се натресе, че да вземе та се пукне тая бутилка - защото тогава единствената файда от него ще е да възстановят разходите по събиране на частите ти и поставяне в дървена кутия 200х70 см. Което, за съжаление, се е случвало и ще продължава да се случва - защото никой не е застрахован от това. И което го включих като отговор на злобеенето на Тинки.
Така че - аз не съм виновен нито за неудачния ти избор на автомобил, нито за лошия ти късмет. Изобщо не ми дреме какво караш - дано го караш колкото искаш и с възможно най-малко непредвидени разходи!
Ама хайде да не изкарвате дизелджиите най-големите глупаци на света, защото са направили "грешния" избор, още по-малко пък да им желаете скъпи ремонти. Нещо хейта идва в повече.
Стоянов - аз съм казвал многократно какви коли карам - Ровър 400 дизел (SDI), 1998-а и Фиат Темпра 1.9 TD, 1996-а. В бранша си, ако не си се интересувал, можеш да намериш информация защо твърдя горното.