Всички имаме коли, нали ?
lov - майстор
Кога съм си формирал собствените мнения за много неща нямаше интернет, че да прочета нещо. Та повечето неща са станали по метода на пробата и грешката. И чужди мнения също приемам когато са добре обосновани защото човек се учи цял живот. Та за това може би малко по трудно става при мен.
А по начина ти на писане предполагам че си доста по малък от мен. Да не говорим пък за шофирането да не се окаже че в този си живот едва ли ще се доближиш до километрите които имам по пътищата на света. Така че внимателно с ''въпрос на умения е моето момче''
torbalan - Дървен философ
рашкета написа:
lov написа:
Брат ти като е решил да си пили гумите негов си проблем.
Доста верни неща написа ама сега ако ми кажеш, че гумите на кола с АБС изкарват по-дълго от гумите на такава без ще си налея още една за твое здраве :partyman: .
Всичко е въпрос на умения.На брат ми именно не му хареса спирането през зимата.

кви глупости пишеш???

имаш ли изобщо идея кога сработва АБС-а???

може 10 години да караш кола с АБС и той нито веднъж да не сработи...
изобщо от къде ти мина през ум че АБС-а ще влиае на износването на гумите....
рашкета - специалист
Последно пиша в тая тема приятелю, от кога имаш книжка и колко км. си изминал не е показател какъв шофьор си.Съгласен ли си?Има хора които цял живот си остават аматьори.Вярвам, че ти не си от тях......пък може и да греша..........
:partyman:
25th Hour - специалист
Следя с усмивка темата. Да кажеш, че не му харесвала как спира зимата и за това по-добре без АБС пък и било въпрос на майсторство е чиста проба ламерско изказване. Съжалявам, не те познавам и не искам да те обидя, но изказването е крайно несериозно. Имам 2 въпроса...

1. С какво колата като спиране е по-добра като не и работи АБС защото бил заминал или изключен?
2. Кое е това умение, което брат ти използва през зимата за да спира по-добре отколкото АБС?

Можеш да не ми отговаряш... отговорите ги знам...
torbalan - Дървен философ
рашкета написа:
Последно пиша в тая тема приятелю, от кога имаш книжка и колко км. си изминал не е показател какъв шофьор си.Съгласен ли си?Има хора които цял живот си остават аматьори.Вярвам, че ти не си от тях......пък може и да греша..........
:partyman:

аз книжка нямам
и никога не съм имал
и никога не съм правил опит да изкарвам... не ме кефи да шофирам, предпочитам да се возя...

и какво общо има това с въпроса, който зададох???

само за протокола да отбележа...

вече 5 години жена ми управлява кола с АБС... за тези 5 години е сработил един единствен път извън случаите, в които умишлено съм я карал да го тества, за да види какъв е ефекта от сработването...

сработи когато се наложи да скочи на спирачката, защото един галфон без да подаде мигач и без да се огледа в огледалото - реши, че може да заобиколи каруца... в момент, в който жена ми го изпреварваше...

за тези пет години сме навъртяли около 120 хил. км. по пътищата на българия и европа...
lov - майстор
Малко да оспамя темата но ще разкажа една случка която няма нищо общо с автомобилите и АБС но колегата ако иска да си вземе бележка.
Та случката е следната:
Една моя позната беше купила ролери на внучката си. След множество падания детето се беше почти отчаяло че може да се научи въпреки големия мерак. Та в един момент тази моя позната реши да обуе ролерите макар и малко теснички. И какво беше учудването на детето когато тя просто се понесе по афалта. Ма бабо ти можеш да кара толкова добре кога успя да се научиш. А на млади години тя просто танцуваше с най обикновенни кънки.
Как да обясниш на това дете че и ние сме минали от там е карахме ролкови кънки а не ролери. Че сме осъзнали кое е по добро. Че сме карали най обикновени жигули и москвичи без серо усилватели. Пък после и с такива добавки. Че шофирането не се става само с изкарването на един курс и да се надяваш че имаш велики рефлекси. И опита и рутината се натрупва с годините и практиката. Да успеш да предвидиш всяка една ситуация доста на пред.И още много такива неща да не продължавам.

Може тона ми не трябва да е такъв поучителен и може да бъркам, но как да обясня на този младеж че на където той отиват ние отдавна сме се върнали.

Тема "ABSа не работи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: