• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Моята кола пък гори 5 на 100 бензин.На газ 6 най-много.Оня ден със 10 лева газ минах 150 километра и остана.....
Да, да! Да не е 600 кубиково Деу случайно? Карано с 40км/ч?
Не.1400 кубиково опелчи, карано с 90-120! :finga:
nikolov333 - майстор
Според мене разхода на един и същ автомобил засичан по еднакъв маршрут, но с различни водачи може да даде до 2.5/100 разлика :-D
stoianov_n - специалист
nikolov333 написа:
Според мене разхода на един и същ автомобил засичан по еднакъв маршрут, но с различни водачи може да даде до 2.5/100 разлика :-D
Съгласен, ама на газ. :-D
kuger - майстор
Бях решил да гледам сеир само, но не издържах.
Искам да ви запитам, как си засичате разхода? При мен е така - тръгвам извънградско, не магистрала, нулирам данните. Еми тогава разхода ми е между 5,3 - 5,5/100. Еквивалент магистрала, там патъка ми е по тежък, ползвам и темпомат. Карам максимална 150 км/час, според ситуацията на пътя разхода ми се задържа на около 7,2/100. Същото и и при градско /особено селско :) , там разхода ми е около и над 7,2л/100.
Не съм пробвал да нулирам, да карам градско/селско и да засичам. Предполагам ще ми скочи разхода драстично. Особено като на село принципа на каране е - палиш студен мотор, караш 1-2 км, гасиш. И тъй нататък.
Средния ми разход магистрала: 20% от времето на каране е магистрала, извънградско 30%, градско/селско 50%, в момента ми показва 7,1/100. Ако продължа със селското, ще ми вдигне още предполагам.
Ако мислите, че давам неверни данни, то лъжа себе си! Не вас.

пп:Предлагам да спрем да се дърлим, бензин/дизел, всеки си има предпочитания.
Двигателят е 1,9 dci, 130 кончета /млади/, все пак колата скоро навърши 5 годинки :-D
Карал съм бензинка, карал съм малко на газ, около 5-6 години. Нямам нищо против бензинови и газифицирани мотори.
Единствения ми довод да мина на дизел, е че не искам багажника ми да е пълен, без да съм го натоварил.
Минах на дизел, хареса ми, не съм мислил за избиване на пари от гориво и, че дизела е скъп за обслужване.
Мога честно да кажа, че до сега не съм хвърлил пари за ремонт на дизелов агрегат повече от това, което съм дал за бензинов.
nv952 - майстор
stoianov_n написа:
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Моята кола пък гори 5 на 100 бензин.На газ 6 най-много.Оня ден със 10 лева газ минах 150 километра и остана.....
Да, да! Да не е 600 кубиково Деу случайно? Карано с 40км/ч?
Не.1400 кубиково опелчи, карано с 90-120! :finga:
И моята гори 5 на 100 :lol:
Днеска реших да погледна кво показва компа-
Бях минал точно 20.0км с 1 л нафта :rolleyes: (извън градско)
А в града не съм мервал кво казва компа :?
stoianov_n - специалист
kuger написа:
Бях решил да гледам сеир само, но не издържах.
Искам да ви запитам, как си засичате разхода?
Чакам на газ да "забучи" муцуната, отивам до бензиностанцията на бензин, слагам 10лева газ.Карам на магистрала около 120, на немагистрала 100 км/ч, в града е ясно, и така докато "забучи" муцуната.Гледам километрите и си викам баси майката.....само я души тая газ... :lol:
toolegittoquit - майстор
kuger написа:
Искам да ви запитам, как си засичате разхода?
Разхода го засичам така - километража има функции за засичане на дистанция отделно от главният километраж..Пълня тубата с газ и карам, докато свърши, така че да включи на бензин. Гледам колко километри съм минал и деля на количеството заредена газ, около 25 литра.
nv952 написа:
И моята гори 5 на 100
Кво като гори 5, нафтата е над 2лв литъра. Газта е под 90 стотинки. Ако На някой му гори 10 газ, пак ще му е по-евтино, отколкото на теб 5 нафта. И момче, аз като се кача на колата не минавам 20км, а 200. :partyman:
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Кво като гори 5, нафтата е над 2лв литъра. Газта е под 90 стотинки. Ако На някой му гори 10 газ, пак ще му е по-евтино, отколкото на теб 5 нафта. И момче, аз като се кача на колата не минавам 20км, а 200. :partyman:
Ами ако му е крадена нафтата, и 10/100 да му гори, пак е по-евтино, отколкото на теб на газ. Ха открадни газ, да те видим ... :lol: :lol:
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Ами ако му е крадена нафтата, и 10/100 да му гори, пак е по-евтино, отколкото на теб на газ. Ха открадни газ, да те видим ... :
Ако е крадена нафта, пу дано да му изгорят дюзите по 1000лв бройка и да се изтърбуши турбото. Не защото имам нещо против него просто така, а защото не е хубаво да се краде. Ако бяхме като в Германия, знаеш ли как щеше да се краде нафта от ТКЗС-то? Никак.
Kirilpm - специалист
Леко да не вземеш да го урочасаш,може да се пукнеш от яд но колегата ще си кара нова кола,а ти пак ще се чудиш кой да ти закърпи гнилоча по вентото че идва зима.И откъде да вземеш калници втора употреба на народни цени.А ако приемеш моята оферта ще ти оправят всички косури по колата с една голяма щипка и по сегашни цени на желязото дори ще ти дадат около 250 лева.Е това е главното,което не ми харесва в колите на газ в България,че повечето ги карат дребни сметкаджии като теб и всичко се вързва с тел,увива с тефлонова лента,прегледа се минава по тарикатски и заотва има коли бомби.А газта си е нещо прекрасно когато се монтира и настрои както трябва.

А до колегата чефо,бъди спокоен в България всичко се краде,само метан не съм виждал да крадат,но предполагам,че някой и за това се е сетил.Докато имаше повече газки и зилове с външни бутилки масово се крадеше газ от тях на принципа на скачение съдове :lol: а имаше някои по нетърпеливи,които направо сваляха бутилките :lol:
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: