• 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
DundyTheCroc написа:
Дизели с добро парно има, стига да са сложили електрическо подгряване или печка :wink:
Не е задължително. Колегата с газифицирания Пасат 4 1.8 моно известно време кара с дизелов двигател, 1.6 турбодизел, ама от много старите. Зимата вътре беше парник.
Иванов, Тани умишлено е писал последните 10-ина години. 2005-2006 колко турбобензинки се движеха по улиците? След 2010-а положението е различно.
И, както също каза, Тинки говореше, че кара до 3000-3500 оборота. Ако сравняваме до 2500 пък, картинката е друга. Както и ако търсим в диапазона 4500-6500.
DundyTheCroc - майстор
Чефо, имах предвид да загрява бързо, иначе после всичките си имат парно.
Диапазона на оборотите зависи от типа на мотора и поставените цели пред режима на движение. Корабите с 300 оборота, камиони и автобуси с 1500, дизелджиите 1600(1800)-4000, аз от 1000 до 7000 :-D
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
И, както също каза, Тинки говореше, че кара до 3000-3500 оборота. Ако сравняваме до 2500 пък, картинката е друга. Както и ако търсим в диапазона 4500-6500.
Карам до 3500 оборота за икономия и защото повече не са ми нужни, когато не карам динамично. Когато карам динамично пълня оборотомера, ако се налага. Проблемът е, че на 5-та предавка ако карам с повече от 3500-4000 оборота съм стабилно над ограничението на скоростта. Пък нагоре става ниско летящ самолет. Айде само да не се опитвам да пълня оборотомера на 5-та, става ли? :-D Че става страшно и жив дизел не може да ме стигне. :-D
kalpev - специалист
toolegittoquit написа:
...Пък нагоре става ниско летящ самолет. Айде само да не се опитвам да пълня оборотомера на 5-та, става ли? :-D Че става страшно и жив дизел не може да ме стигне. :-D
Що за тъпизми... :-D
Пичове, Тинки само се бъзика с вас, пък вие му се връзвате да му обяснявате надълго и нашироко нещо си. Спрете да го отразявате, с което да храните самолюбието му, и ще видите колко страшно ще стане за него тогава. Той затова живее...
kuger - майстор
toolegittoquit написа:
Карам до 3500 оборота за икономия и защото повече не са ми нужни, когато не карам динамично. Когато карам динамично пълня оборотомера, ако се налага. Проблемът е, че на 5-та предавка ако карам с повече от 3500-4000 оборота съм стабилно над ограничението на скоростта. Пък нагоре става ниско летящ самолет. Айде само да не се опитвам да пълня оборотомера на 5-та, става ли? :-D Че става страшно и жив дизел не може да ме стигне. :-D
Хайде, бе самолете, хайде да запознаем. Аз стоя зад името си и мястото, където живея, ти да кажеш нещо? Що се криеш като плъшок?
DundyTheCroc написа:
Дизели с добро парно има, стига да са сложили електрическо подгряване или печка :wink:
Хайде да не ги ръсиш, а? Ела да те опържа. Без да имам печки и мечки :-D
toolegittoquit - майстор
kalpev написа:
Що за тъпизми...
Излъгах ли? Ако на 4000 съм отишъл на 140, то на 6000 съм отишъл доста над 170. Ето за това не карам с над 3500 оборота, защото не ми се налага да форсирам, за да получа необходимата ми скорост. Какво, като карам бензинка, да пълня оборотомера и да карам с 200 ли?
kuger написа:
Аз стоя зад името си и мястото, където живея, ти да кажеш нещо?
Нито ти знам името, нито мястото. Па и няма смисъл. Радвам се на това, което си имам.
kuger - майстор
toolegittoquit написа:
Нито ти знам името, нито мястото. Па и няма смисъл. Радвам се на това, което си имам.
Димитър Геренски се казвам, живея в Бургас, но през лятото съм в с. Искра, община Карнобат. Ако искаш още данни, на "лични".
Това устройва ли те?
Никога не съм се крил, стоя си твърдо зад името, не като теб!
DundyTheCroc - майстор
Кугер, от мечки ме е страх, ама щом нямаш ще намина зимата като стане -15 да ме стоплиш безплатно. През ръцете ми са минали 5 дизела, не ми разправяй колко и кога топлят :)
ArturDent - Почти Безобиден
kuger написа:
hidrazin написа:
kuger написа:
... тоя Маверик трактор ли, камион ли, автобус ли е? Да харчи 12/100 нафта? ...
Не бе. ФОРД е. :-D :partyman:
Все в киреча!! Не става, тоя, дето го е купил е супер мазохист!! Аз с тея 12 литра минавам поне 200 км.пп: Да не съм голословен, сега карам 1,9 dci 130 катъра, ама си имам и дъртата Лагуна.
Абе к'во искате от един джип.
То не е само колко коня храниш.
Ами и колко тежиш, да не говорим че аеродинамиката е като на тухла четворка.
А големите гуми, допълнителните диференциали и т.н.
Chefo77 - майстор
DundyTheCroc написа:
Кугер, от мечки ме е страх, ама щом нямаш ще намина зимата като стане -15 да ме стоплиш безплатно. През ръцете ми са минали 5 дизела, не ми разправяй колко и кога топлят :)
Аз затова казах, че не всички дизели нямат парно - защото има изключения. На колегата си загряваше доста бързо. Е, не е като да включиш калорифера, но да речем, че беше ПОЧТИ толкова бързо, колкото на бензинка.
А не се яжте с Тинкиту, 'щото неговата кола е от тези, които си пълнят оборотомера на 5-а. Истинска бегачка е, вЕрвайте му. :wink:
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: