• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
kr1100 - майстор
ivanovbg написа:
И какво сравнявате модерен дизел с Вентото на Тинки? Не знам дали са му живи конструкторите :lol: Сравнете го с модерен бензинов - примерно TFSI.
След като се занимавате с авторемонти предполагам,че знаете,че двигателя 2е на Тинки ще надживее мопдерните TFSI та с блок неподлежащ на шлайф и ремонт, както и уж газифицирането им с разход и на бензин едновременно .Отива се на течна фаза дето уредбата е доста пари.
И ако ми кажете,че няма нужда да се газифицират - справка темата за тези двигатели и газифицирането им в :http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=428328 - qwno ima interesi :mrgreen:
На Тинки ще му се разпадне купето , но двигателя ще е в кондиция. Вярно ,че 2е е много остаряла концепция, с малко по-голяма консумация на гориво.
stoianov_n - специалист
Ремонтират 5700 коли "Фолксваген" и Ауди" у нас.....
.....става въпрос за 3500 леки и 900 лекотоварни коли "Фолксваген" и 1300 автомобила "Ауди". Всички автомобили са оборудвани с дизеловия двигател ЕА 189.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5019131

И тва все от "новите" дизели...... :finga:
kuger - майстор
stoianov_n написа:
Ремонтират 5700 коли "Фолксваген" и Ауди" у нас.....
.....става въпрос за 3500 леки и 900 лекотоварни коли "Фолксваген" и 1300 автомобила "Ауди". Всички автомобили са оборудвани с дизеловия двигател ЕА 189.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5019131

И тва все от "новите" дизели...... :finga:
Хубу, никога не съм харесвал немската марка, ами тия, де са вземали кола на старо в диапазона на годините, обявени за "манипулирани" кво правят? Май духат таратора.

И, стига "дизели-бензини", всеки има право на избор. Правилно поддържана кола, без значение на горивото създава много по-малко проблеми. Купуват се издухани дараци, после се реве по форумите "каква е скапана тая марка". Дайте пари, вземете свястна и поддържана кола, поддържайте я и вие както трябва, не да плюете наред.

Нали Рено са скапани, нали 2,2 д е най-скапания мотор на Рено, защо тая кола ме е карала почти 10 години, без да ме предаде и без да съм правил скъпи ремонти? А е на 20 години.
С трици маймуни не се ловят!
stoianov_n - специалист
kuger написа:
Хубу, никога не съм харесвал немската марка, ами тия, де са вземали кола на старо в диапазона на годините, обявени за "манипулирани" кво правят? Май духат таратора.

И, стига "дизели-бензини", всеки има право на избор. Правилно поддържана кола, без значение на горивото създава много по-малко проблеми. Купуват се издухани дараци, после се реве по форумите "каква е скапана тая марка". Дайте пари, вземете свястна и поддържана кола, поддържайте я и вие както трябва, не да плюете наред.

Нали Рено са скапани, нали 2,2 д е най-скапания мотор на Рено, защо тая кола ме е карала почти 10 години, без да ме предаде и без да съм правил скъпи ремонти? А е на 20 години.
Ти ся що се палиш?И кой плюе наред?Плюем само френските..... :-D Ти пък що съдиш само от една кола, за цялата марка?
И само за твоя информация...1.9 е на скапания мотор на рената.....а 2.2 е от по-хубавите, та затова те е карала 10 години... :wink:
Kirilpm - специалист
До kuger aко тръгна да ти обяснявам,вероятно ще се засегнеш,за мен не е скапана,просто някои от решенията в колата са неприложими за нашите географски ширини и много от механиката е направена в типичен френски стил,абсолютно никаква взаимозаменяеомост и никаква ремонтопригодност.
А колкото до на тинки вентото,докато надживее TFSI-тата ще му остане само двигателя и скоростна кутия,другото ще се е превърнало в кафяв прах,с подходящ антикор може да спаси поне стъклата и пластмасите :lol:
Истината за мен е в това че технологиите напредват много бързо,всеки от конкурентоспособните заводи иска да е по-по-най и се нуждае от пари за нови разработки,та и за това никой не прави вечни коли,идеята е да се завърти колелото и след 5 години да вземеш нова по модерна,като с това стабилно подпомогнеш фирмата майка.За сметка на това пък предлагат много изгодни условия за "ъпгрейд" примерно от голф5 на голф6,за да могат леко и нежно да те вържат към фирмата.
kuger - майстор
stoianov_n написа:
kuger написа:

Ти ся що се палиш?И кой плюе наред?Плюем само френските..... :-D Ти пък що съдиш само от една кола, за цялата марка?
И само за твоя информация...1.9 е на скапания мотор на рената.....а 2.2 е от по-хубавите, та затова те е карала 10 години... :wink:
Паля се щото, видиш ли, някой казал, че чул от някъде ... Плюете френското, щото немското е ..., виждате как се изкарват най-добрите, с лъжи.
Карах 2,2д от 2006 г., за возията нямам думи, отлична е. За ускорение си е умрял кон. Но пали от раз и върви още.
Сега съм с 1,9dci, другия оплют мотор, ами да ви кажа "гроздето е кисело"! Пушка е!
Като не сте на ясно, по-добре замълчете.
Chefo77 - майстор
Според някакъв редактор в Аутобилд (нали знаете, че те са собственост на Фолксваген или поне Фолксваген ги финансират брутално), от VW не са виновни! Виновни са нереално високите изисквания на правителствата за емисиите, като тези изисквания се пишели от хора, нямащи нищо общо с автомобилите...
Демек ти си фалшифицирай показания, давай данни на стенд, със занижени параметри, без никакви включени консуматори (дори с откачени компресор и алтернатор!!!), пък после като те питат защо си фалшифицирал данните или поне си ги добил при нереални условия, ти отговори с "Ама вие защо искате толкова много". Ами като не можеш да се справиш с изискванията, няма да произвеждаш ИЗОБЩО.
Не зная дали и други производители прилагат същата схема, но ако да - защо хванаха точно VW??? Ако не - защо другите могат да покриват изискванията или поне да дават акуратни данни, те не?
stoianov_n - специалист
kuger написа:
Паля се щото, видиш ли, някой казал, че чул от някъде ... Плюете френското, щото немското е ..., виждате как се изкарват най-добрите, с лъжи.
Карах 2,2д от 2006 г., за возията нямам думи, отлична е. За ускорение си е умрял кон. Но пали от раз и върви още.
Сега съм с 1,9dci, другия оплют мотор, ами да ви кажа "гроздето е кисело"! Пушка е!
Хубу пушка, ама глей да не гръмне. :lol:
Със сигурност съм по наясно, от повечето тука....ама ще си замълча. :wink:
kuger - майстор
stoianov_n написа:
kuger написа:
Хубу пушка, ама глей да не гръмне. :lol:
Със сигурност съм по наясно, от повечето тука....ама ще си замълча. :wink:
Нямам понятие, колко си на ясно. Съдя по това, което ползвам и виждам.
ама глей да не гръмне, Гледам, що да е пушка, а да не гръмне! И виждам това, що гледам. И виждам и това, що става наоколо.

пп: Сестрата била курва, аде ходи доказвай, че нямаш сестра! Ама, нали така казват!
stoianov_n - специалист
kuger написа:
Нямам понятие, колко си на ясно. Съдя по това, което ползвам и виждам.
ама глей да не гръмне, Гледам, що да е пушка, а да не гръмне! И виждам това, що гледам. И виждам и това, що става наоколо.

пп: Сестрата била курва, аде ходи доказвай, че нямаш сестра! Ама, нали така казват!
Е да де, съдиш, ама само от една кола или две...... :wink:

Колегата го е казал много....деликатно.....
Kirilpm написа:
До kuger aко тръгна да ти обяснявам,вероятно ще се засегнеш,за мен не е скапана,просто някои от решенията в колата са неприложими за нашите географски ширини и много от механиката е направена в типичен френски стил,абсолютно никаква взаимозаменяеомост и никаква ремонтопригодност.
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: