Всички имаме коли, нали ?
имам ремарке эа кола ,което сам съм изработил.Искам да питам как да го регистрирам.Надявам се някой да помогне.Благодаря
Deo-x - специалист
Отиваш при КАТ с кола с ремаркето си,там има технически пунктове,проверяват придобивката наред ли е задните светлини-стопове,мигачи,нощни светлини/да работят безпроблемно/.Също габаритите,амартитъорите+ресорите,надлъжна тръба отдолу под цялата дължина на ремаркето,добре заварени,нитовени ламарини,гуми.Ако всичко е ОК,плащаш такса и вече имаш регистриран номер+документ като на колата :wink: :-D
Master_Kenobi - V.I.P.
В КАТ трябва да отидеш с документа от "Технотест". Иначе няма да го регистрират.
pac_ - специалист
Следкато минеш "Технотест"-(има определени дати за минаване в КАТ),вземаш един документ.После трябва да отидеш до сервиз да Ти набият номер на рамата(води се нестандартен-Ти Си го правил) и пак в КАТ.И на всякъде плащаш като "арабин"-за всичко,висиш по опашки!Това е!Чакане му е майката!Айде успех!!!
sek.1 - специалист
Миналата година регистрирах самоделно ремарке. Документите от технотест отиват в КАТ по служебен път моите пътуваха около два месеца .
crez - майстор
roni.hsy написа:
имам ремарке эа кола ,което сам съм изработил.Искам да питам как да го регистрирам.Надявам се някой да помогне.Благодаря
Намираш документи за покупка на ремерке от търговец. Може и такива от старо, или откраднато.
KingoftheROAD - специалист
Девойки и младежи със сили свежи. Трябват ми технически указания за конструкцията на самоделно ремарке. В друг форум някой беше писал, че имало стара книжка от тошово време, за самостоятелна направа на самоделно ремарке.
Всъщност преди доста години имаше издадена книжка за самостоятелна направа на туристически ремаркета. В нея имаше всички изисквания на които трябва да отговарят отделни габарити и как се изработват отделни отговорни възли за да може да мине прегледа. В основни линии като се спазват тези елементарни положения нямаш никакви грижи после да минеш а и позволяват доста голямо творчество. Не вярвам че ако се разрови човек да не ги намери из нета а и не само че ще ти е по лесно а има описани доста неща които ако не ги знаеш от практика ще береш ядове в последствие. Примерно къде трябва да ти е центъра на тежеста как се изчислява дължината на теглича че да ти върви в дирята и т.н.
Някой да може да намери нещо такова на български или на руски? Ще съм много благодарен. Или пък изискванията на технотест, къде, какво, и как трябва да е направено?
shotik - майстор
Имам я книгата ,българска с чертежи на ремаркета от София ,Попово и Плевен ,както и др.
Скоро ще сканирам най-важното и ще го кача тук,може и довечера да бъде или след няколко дни,знам ,че чакате с нетърпение ,но имам и други задачи.

Тема "въпрос эа ремарке" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: