Всички имаме коли, нали ?
wizli - специалист
Понеже последно време малко ме ядосва колата, все се случват някви повреди,
реших да я поукрася малко,
но не знам дали няма да ми правят проблеми катаджиите.
Ето какво намислих, няколко ивици по капака и отстрани,
мога да избера фолио:
1. сребърен - хубав контраст - отдалече се вижда / евентуални проблеми с КАТ

Изображение

2. близък цвят /тъмно синьо/ няма да личи много

Изображение

3. полупрозрачен пясъкоструй
4. тъмно сив металик - стилно и хубаво, малко по-скъпичко.
Какво мислите колеги?
Ако тря да се размотавам за разрешителни направо се отказвам, подарявам дизайна на който му се занимава...
Master_Kenobi - V.I.P.
Ще имаш проблеми с КАТ, ако не обявиш промените във външния вид.
Това става, като отнесеш в КАТ снимки на украсената кола (или може би те я снимат) и ги впишат в талона. Тоест, издава се нов талон на колата.
Може да има и други особености процедурата, не знам...
Чаро - Акълия
За рекламни надписи е точно както го описа Мастер. Хубаво е да направиш проект или да заснемеш наложените лепенки за да ги одобрят в КАТ- за да не разлепяш после. Не трябва да закриваш предно стъкло, фарове, стопове.... Има и още но ТОВА важи за рекламни надписи!!!

За тези лепенки не мисля че ще трябва да се отбелязва в талона , но за най-сигурно,звънни или се разходи до КАТ.
LZ - специалист
До колкото си спомням имаше някакви 30% от колата ако са променени трябва да се иска разрешение, ама може и да греша. Прочети закона за движение по пътищата (google го знае)
sspoko - специалист
Преди около седмица правих надписи на буса на един клиент и от него разбрах че ако са рекламни надписи със сугуност трябва да се опишат в талона носят се и снимки с поставените вече надписи, но не знам дали това е само за фирменни или за всички доста коли и мотори съм "нашарил" и никой не е споменавал да е имал проблем.
wizli - специалист
май ще тря да звъна в кат... че не ми се разправя после...
Master_Kenobi - V.I.P.
В талона нали има ред за цвят на автомобила. Не може да се правят промени, без да се отразят в документите.
Не би следвало промените да се одобряват от КАТ, ако не са по стъклата, фаровете и пр., както каза cacho.
Няма логика рекламните надписи и другите промени във външния вид да се третират по различен начин от КАТ, все е промяна.
Но това са си мои мисли. :) Ако проверяваш в КАТ, сподели какво да ти казали. :)
LZ - специалист
Погледнах на бързо, ама не видях нищо :?
http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt
http://www.kat.mvr.bg/ppzdp.txt
wizli - специалист
Аз с тази кола ходя в чужбина, не искам да имам проблеми.
Пратих писмо до КАТ, ако няма отговор до една седмица, ще скоча до там да видя колко пари и нерви искат за това...
shadowman - майстор
Заинтересуван съм от това щото ще лепим по буса разни рекламни надписи. Така, че чакаме резултат.

Тема "Трябва ли разрешително за лепенки по колата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: