• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
ozimen - специалист
Последния път като минавах ГТП ми казаха ,че предните спирачки дават отклонение по -голямо от допустимото и ме предупредиха ,че другия път няма да мина преглед при тях.Другия път дойде и търся място за преглед ,където няма да ме върнат?
ZMeyGorianin - майстор
Аз ходя в пункта на СБА над КАТ. Като се пуснеш надолу след пароцентралата отбивката в дясно преди тази на КАТ. След около 200м. в ляво и си там. Бързи, точни, не се заяждат със стари автомобили!
splitservice - специалист
ozimen написа:
Последния път като минавах ГТП ми казаха ,че предните спирачки дават отклонение по -голямо от допустимото и ме предупредиха ,че другия път няма да мина преглед при тях.Другия път дойде и търся място за преглед ,където няма да ме върнат?
Цената на ГТП е около 40лв. навсякъде в града, предни накладки още толкова пари и за смяна или някакъв дребен ремонт (ако не си ги сменяш сам) още 20-30лв. А колко ли струва един човешки живот на пътя? Помисли първо за това, а после формалните годишни прегледи. Добре, че за цяла година не си участвал в някой "касаплък", ако наистина ти се наложи да спираш рязко, к'во ще правиш тогава?
Chefo77 - майстор
splitservice написа:
Цената на ГТП е около 40лв. навсякъде в града, предни накладки още толкова пари и за смяна или някакъв дребен ремонт (ако не си ги сменяш сам) още 20-30лв. А колко ли струва един човешки живот на пътя? Помисли първо за това, а после формалните годишни прегледи. Добре, че за цяла година не си участвал в някой "касаплък", ако наистина ти се наложи да спираш рязко, к'во ще правиш тогава?
Правилно!
Красич, голям човек си, търсиш да минеш вместо да оправиш проблема ... Мислех, че те познавам :)
Аз миналата седмица минах във Варнакомерс. Измери ми само предните спирачки и вика "Готов си". Викам "А задните"?? "Е, щом имаш претенции, дай и тях да измерим"...
Че е познат на приятел, иначе много неща щяха да му чуят ушите ... ПЛащам си известна сума за някаква работа, най-малкото което искам да получа е, дали мерките, които вземам, са достатъчни. В края на краищата возя жена и деца в тази кола.
ozimen - специалист
Налазихте ме веднага ,ей.Колата си спира добре ,ама едното предно спирало с няколко процента по-силно от другото.Не е накладки и въпрос на икономии.Нови накладки съм сложил за 60лв.
Chefo77 - майстор
... което показва, че проблемът не е в накладките. Не че няма проблем :)
ArturDent - Почти Безобиден
ozimen написа:
..ама едното предно спирало с няколко процента по-силно от другото.
Не е с няколко, а с поне 26%. Мисля, че до 25% разлика е допустимо, а ти си ги надхвърлил.
splitservice - специалист
Въпросът е до сигурността ( спирачки, окачване и кормилна уредба ), трябва да са винаги изправни. Аз съм минавал преглед винаги при познати, но и винаги държа тези системи да ги проверят Не формално. :partyman:
taxi855 - специалист
В Каменар се минава доста бързо! :-D
ozimen - специалист
Развитието по въпроса със спирачките-преди малко минах прегледа и какво се оказва-перфектни спирачки.Дори и ръчната в нормите,което по думите на служителя в 80процента от колите не са в норма.По въпроса с предните спирачки:натискам силно и човека вика -ааа изправи хубаво волана ,че отчита грешно усилие.Втори опит и всичко е окей.Извода за мен е ,че имам леко изместен волан в ляво .Не тегли встрани,не яде гуми ,ама ми трябва реглаж с центровка на волана.Още ми провериха катализатора дали е на мястото си визуално,после замерваха газове при различни обороти и проверка на светлините.Няма да пиша в кой пункт съм минал ,защото пак ще ме налази някой,че там се минавало по втория начин.Минах без познати,пари на ръка и прочие. :)
  • 1
  • 2

Тема "Годишен преглед.Къде във Варна?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: