• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
cakev79 - специалист
От доста време искам да пусна темата,но все отлагам.На пазара има няколко цвята антифриз със различна цена.Явно съставките ще са различни.Понеже няма кога да чета,а предполагам,че не само мен ме интересува,ще помоля ако някой е в час с темата да отговори.
stiv1961 - майстор
Ей тука има една статия свързана с антифриза:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=41611
montoya - майстор
Син Г11 за по-старичките автомобили и Г12 червен за по - новичките такива. С различна агресивност са спрямо гумените уплътнения и за това какъвто е предписан от производителя антифриз, такъв се налива. Не бива и да се смесват, защото май се пресича. В най-общи линии това е важното да се знае.
Chefo77 - майстор
Не е заради агресивността към гумените уплътнения, а към алуминия. Няма касателство нови - стари автомобили, има касателство към количеството алуминий в двигателите.
Най-добре е да караш с G12+ - може да се смесва и с двата вида (G11 и G12) без опасност от пресичане. Някои казват, че се пресича, други - че е глупост, аз предпочитам да не разбирам как е всъщност :)
рашкета - специалист
Абе чудя ви се как може да се връзвате на всичко, което ви лъжат по сервизите.Аз съм смесвал на служебната като течеше какъвто ми попадне и барем грам не се е пресякъл.
Mega - специалист
... Тя служебна кола и чужда жена кокал нямат. Истината е, че на казанчето си пише с какъв антифриз трябва да се кара колата. При мен изрично пише G12 Only! Той не е агресивен към алуминиевите детайли и съответно е по-скъп.
25th Hour - специалист
Chefo77 написа:
Не е заради агресивността към гумените уплътнения, а към алуминия. Няма касателство нови - стари автомобили, има касателство към количеството алуминий в двигателите.
Най-добре е да караш с G12+ - може да се смесва и с двата вида (G11 и G12) без опасност от пресичане. Някои казват, че се пресича, други - че е глупост, аз предпочитам да не разбирам как е всъщност :)

Точно така е.

Проста сметка- колата ми събира 8 литра течност.

вариант 1- купувам Мотокс, което е възможно най- гадният натифриз на -60 а истината е че едвам докарва -45 на цена 3 лева за литър. Та купувам си 4 такива за 12 лева. Разреждам го и си имам скапан антизфриз на -20 в добрият случай. Поне това ми показва там метъра на антифриза.

вариант 2- купуваш си I.G.A.T или Febi или нещо подобно на цена от 10 до 12 лева за литър и половина. държи на -70 и е мазен, изобщо е читав както и да го погледнеш.

Аз купувам 2 броя за 20 лева- от които ползвам 2 литра и имам отличен антифриз, без да е агресивен и гарантирано отива на -18 без грижи като имам и 1 литър за не дай си Боже. Ако си направите сметката вместо да купувате скапан антифриз за 12 лева тоя ви излиза 20 лева имате си хубав антифриз и литър резерва...
ХУЛИГАНЮ2 - специалист
Кво да ви кажа?...зелен,син,червен,лилав...Разликата е в това,че на някои пише,че имат антикорозионни добавки и някакви си там смазки.Аз откровено не вярвам на такива писания.Това,което е сигурно е,че всички съвременни антифризи за употреба в автомобилите съдържат моноетиленгликол.Без значение от цвета.Нищо няма да му стане на двигателя дори да му турите микс от всичките цветове.Може като допълнение и половин литър шльокавица да му сипете.Алкохолите се смесват добре помежду си.Затова мисля,че пресичане е невъзможно.Що се отнася до агресивност към алуминия,смятам,че става дума за античните метанол-съдържати антифризи.И то за метанол,получен синтетично от метан заради остатъците от солна киселина.
VLADO66 - майстор
Розовия aнтифриз e с удължeн пробeг/пeриоди нa смянa/ тaкa чe aко нямaтe зaгуби си избивa пaритe.
GROHE Bs - специалист
Червеният антифриз е специално за двигатели с алуминиев блок
  • 1
  • 2

Тема "Цвят на антифриза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: