• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 13
Всички имаме коли, нали ?
thinkpad - майстор
Тук тази темичка я създавам, за обсъждането на боядисване на автомобил за възможно най-малко средства. Имате стар автомобил с напукана боя, появила се ръжда или просто сериозно одран и искате да направите нещо, за да го върнете с минимални средства в приличен вид? Не ви се дават 600лв за боядисване на автомобил, който и той струва не много повече от толкова в момента?
Лично аз съм боядисвал с 2 вида акрилни бои на спрей - Едната Multona(12лв), другата Cosmos(5,4лв). За боядисването се изискват също така няколко вида шкурки, телена четка, шпатулка и е хубаво накрая да се завърши с лак. Пръскането равномерно е най-трудната част, правят се много на брой и тънки слоеве, като ръката се движи бързо по повърхността - наляво-надясно и след това нагоре-надолу. При по-голямо количество боя наведнъж се получават капки и течове, което е силно неприятно, понеже изискват шкурене и боядисване наново. Ако има здрава боя, може със ситна шкурка да се направи плавна преливка към изчистеното от боя парче от детайла, така че да не се усеща никакъв ръб, като след това се минава и повърхността, където е останалата здрава боя. На гладката повърхност новата боя не може да хване и се изисква леко шкурене на повърхността й. Хубаво е да се завърши с лак. Дълготрайността на така посочената операция варира от качеството на работата и материалите. При завършване с лак - поне няколко години може би. За 10лв - толкова.
Последна промяна от thinkpad на съб май 10, 2014 7:41 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Дай неква снимка де, не се ли опасяваш да те спрат от движение за неугледен външен вид :-D
thinkpad - майстор
Да ме спрат от движение за лош външен вид? Освен, че нюансът се разминава малко с оригиналната боя, другото всичко е на 6.
Изображение
stiv1961 - майстор
Ама това не е цялостно а частично боядисване :) ... и защо не махна лайсната ами си нацвъкал и нея :?
thinkpad - майстор
stiv1961 написа:
Ама това не е цялостно а частично боядисване :) ... и защо не махна лайсната ами си нацвъкал и нея :?
Да, ама цената е по-малко от 10лв на детайл. Много ясно, че говорим за частично боядисване, все пак се очаква не цялата боя на колата да е смляна, а само да има повредена боя на някой детайл. Ако е цялата смляна - цената скача до около 80лв, но не знам дали си струват усилията. Лайсната не знам дали можех да я сваля, без да изпочупя всички щипки, но забравих да я облепя. Ще я изчистя някога... Между другото - ти само кусури ли ще търсиш? :?
stiv1961 - майстор
thinkpad написа:
Абе, ти само кусури ли ще търсиш? :?
Не, чудя се как за 10 лв. ще си пребоядисам ЦЯЛАТА кола :?
П.П. променил си си мнението, тогава си поправи и заглавието, че е подвеждащо :)
Последна промяна от stiv1961 на съб май 10, 2014 4:51 pm, променено общо 1 път.
thinkpad - майстор
stiv1961 написа:
Не, чудя се как за 10 лв. ще си пребоядисам ЦЯЛАТА кола :?
По-горе писах/редактирах. За цялата кола ще ти трябват едно 80лв за шкурки, спрейове с боя и евентуално лак. Бояджията ми иска 80лв на детайл. Аз боядисах за 8лв целият детайл с прилично качество. Сега се "кефя" как съм прецакал системата Толкова. :cool: :lol: А заглавията във вестниците, интернет, телевизия - не са ли подвеждащи? Това е с цел да се възбуди интерес от страна на четящият/слушателят/зрителят.
Последна промяна от thinkpad на съб май 10, 2014 4:53 pm, променено общо 2 пъти.
Leon - специалист
Може!

Ако купиш един спрей, а останалите десет ти подарят или откраднеш!

:lol:
Leon - специалист
thinkpad написа:
stiv1961 написа:
... Сега се "кефя" как съм прецакал системата ....
А знаеш ли колко се "кефят", че са прецакали теб като сами са си направили инсталациите?

:-D
ferrari4456 - специалист
Цялата работа добре, ама с тая лайсна си става мърлява работа...
Мой съсед си боядиса покрива и предния капак за 15лв октомври месец, взе шкурка и спрей.Сега нищо не е останало по колата...
То майсторите взимат 80лв на детайл, защото реално работата си я вършат качествено, не можеш да сравниш твоето качество с това което може би ще направи един майстор, само заради подготовката, опита, пистолета с който ще пръска и още много неща, та дори и качеството на боята...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 13

Тема "Боядисване на автомобил за 10лв(за детайл)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: