• 1
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
Всички имаме коли, нали ?
MamaMy - майстор
Пазара на труда също е пазар и за него важат всички правила и норми както и за стоковия пазар. Истината е, че който плати повече той ще натовари. Вече се вижда, че с не пазарни методи работа не става. Нашите експлоататори е време да разберат, че европейския съюз по естествен път регулира пазара. Вярно малко по-бавно заради мащаба, но... Всички местни номера и тарикатлъци са до време. Западните държави отдавна минаха по този път и оцеляха само тези които се приспособиха. И в Германия ревяха, че немците искат големи заплати. Седяха без кадри и откриха евтините турски гастербайтери. Тези им номера с внос на евтина работна ръка им изигра лоша шега. Заедно с работната ръка си внесоха и хашиш, проституция и всякаква престъпност и тероризъм. Ненаучили урока си сега почнаха пак и пак с тарикатските номера. Ще внасят мигранти от Сирия, Афганистан, Ирак но с условия. Ще си подбират само образовани каквито им трябват, пък останалите да си ги бием ние в главите. Да ама не. Ние имаме поговорка: "Циганин българин не храни". Вече затварят кепенците. Новодошлите не работят така както са работили по 18 часа на маковите полета. Тук лежат и чакат социални помощи. Няма камшици и автомати и те проявяват съвсем друг манталитет. Даже и образованите. Изнасилват, грабят и плячкосват. Германия пак е в шах. Така са всички които не четат хубаво и внимателно историята. САЩ още преди 150 години установи, че внос на белокраки е проблем който вече им изяде главите. В БГ си внесохме виетнамци. И какво стана? От строители всички се преквалифицираха на шивачи и търговци. Захванаха далаверата с фалшивите дънки и край на работата. Вноса беше спрян и едвам се отървахме. Истината е една: Евтина работна ръка не може да има. Доказа го и опита с изнесените производства. Американците дълги години ще се хапят по гъзовете като се сетят как научиха китайците да работят. Подариха им нови технологии и цели поточни линии. Сега същите китайци ги манипулират икономически. Никой не е по-голям от хляба. Време е нашите работодатели да започнат да копират и добрия пример.
Имам клиент италианец. Шивашка фирма. Нови сгради, просторни и светли. Столова с богата и разнообразна храна на супер ниски цени. Служебен транспорт, талони за храна, стриктно работно време, двойно заплащане за извънреден труд по желание и ... Освен всички съвременни придобивки получават заплати несравними с другите в бранша. Когато попитах за работа там ми отговориха: - Трябва някой да умре защото от тук никой не напуска. :rolleyes:
емовлаха - специалист
Тези 2к заплата хлапето е изкарало за ден-2 в сервиза. Пример въпросното Кю 7 каква е цената да се извади мотора да се наредят ланците смяня на помпи и т.н нали развий завий е процедурата и след това монтиране на двигателя ? Елементарно е хлапето да си наеме клетка и да започне да работи за себе си това е да се развиваш !
Chefo77 - майстор
пон сеп 18, 2023 10:16 amемовлаха написа:
Тези 2к заплата хлапето е изкарало за ден-2 в сервиза. Пример въпросното Кю 7 каква е цената да се извади мотора да се наредят ланците смяня на помпи и т.н нали развий завий е процедурата и след това монтиране на двигателя ? Елементарно е хлапето да си наеме клетка и да започне да работи за себе си това е да се развиваш !
Леле, колко лесно било. Куцо, кьораво и сакато си наема клетки и работи на поразия.
Емо, ти къде живееш? Кой ще му даде на келеша старт за наема, кой ще го научи на тънкостите, кой ще му праща клиенти, ... То ясно, че клиентите с Q7-иците, Х5-иците и Мерцедесите търсят кой да се учи на колите им, но понякога предпочитат някой вече научен да бърника...
lyubohar - майстор
Приказки от хиляда и една нощ!
2 хиляди за 2 дена прави за месец 26 хиляди!
Бива-бива,ама чак толкова...
Последна промяна от lyubohar на вт сеп 19, 2023 7:15 am, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
Е, немам толкоз пуканки и бира!
емовлаха - специалист
В момента съм на родна земя. Приказки сметки това е . Големи разходи за наем и т.н та 26к са смешна сума! Всеки почва от някъде каквото е събрал инвестира роднини помагат кредит и продължава. Политиката на сервизите е хлапетата да си останат недоразвити щото бягат и са бъдеща конкуренция! Покупка на такъв Кютук на който аеродинамиката му се сравнява със читалище или трафопост си е гъдел и вероятност оторизиран сервиз да даде оферта от цена 8-10к за облужване е там някъде!!!
Емо, горе си писал 2к заплата.
пон сеп 18, 2023 10:16 amемовлаха написа:
Тези 2к заплата хлапето е изкарало за ден-2 в сервиза...
Ич па да няма хора с представа за работа, наеми, цени и пр. по автосервизите, да пишеш на аба, ама...
Освен това, явно твоя син е от малкото квалифицирани, щом работи на високи тарифи?!!
В коя марка се е специализирал? Къде го изучи?
емовлаха - специалист
Слабо ме интересува кой от какво си има представа Трифоне! Наем на сервиз струва според зависи от площ, оборудване и населено място. Цени приблизително мога да назова но стига толкова. Личен живот не споделям! Може и да имам КЮ 7 и А8, може и да имат други букви пред тях, може и да са ремап-нати ! Знае ли човек, може и да съм горд собственик само на колело Украйна да ми е удобно да не търся парк място има два багажника+ раница на гръб слагам и товаря яко когат има примоция в хранителните ланци !:) Доходите ми вече са 248.54лв социлни помощи ям и пия до отказ имам Х членно дете жената сбяга със той ! Със танаска съм сега ай стига толкоз!
Мъжка приказка, ама на място. Напълно достатъчно, пък и информация за синчето не е лична.
 • 1
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13

Тема "Автокъща Крис2-Враца и Крис1-Враца са измамници" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: