чет авг 01, 2024 12:34 amchapara написа: Днес бях на автоел. техник, та се заприказвахме. Човека поне с коли се занимава. Сподели че вече колата му е на трупчета, не минал прегледа. След това взел нов катализатор и монтирал. Настройки, софтуеър, не помня марката на колата, бензин, 2004г.Катализатора не е панацея. Да закара някъде да му оправят колата на жичкаджията пък той да си гледа жиците.
До него има пункт за Г.Т.П., направил тест и се оказва далееече от истината, таа на трупчета. Само около 1к на вятъра. Сега народа ще се нафраска с пушеляви дизели и ето ти екология, щото наредба или каквото е там, е мъртво родено! Аз поне съм на преглед през края на май, 2025г., много успокоително
няма що. Дано някой се удари по тъпата кратуна!?
Всички имаме коли, нали ?
silent
- майстор
453 мнения в "ГТП вече само онлайн"
Трифон П.Трифонов
- майстор
чет авг 01, 2024 9:29 amivanovbg написа: Можеш да смениш пункта, но след като минат първите 14 дни от връщането. Четете малко законите!Къде го прочете?
Всички пунктове са свързани в единна база данни на АА.
Дори да може да смениш пункта по късно, там знаят, че Иванов вече има двойка. Съответно, третират го като такъв.
ivanovbg
- майстор
Естествено Трифоне, но вече три коли от един и същи пункт върнати за газове извън нормите ми идват и при мен са ок. Карам ги при колегата на пункта до нас за сверка - и при него ок. Явно оня газанализатор не мери правилно. Та той каза, като изтекат 14 дни и да минат през него.
DundyTheCroc
- майстор
Тоест нещата опират и до това кой газ анализатор какво отчита и явно калибровката им нещо бяга. Какво е изискването там, колко често минават на проверка и доколко тя е реална?
ivanovbg
- майстор
Естествено. Често пъти датчиците не умират директно, а само си променят някой параметър. Имат си и филтри които ако не се сменят редовно също променят отчетените стойности. Да не мислиш, че проверяват газанализаторите с тарирани въздушни смеси? Маркуча от газанализатора до колата ако някъде е спукан или е пълен с буклуци и сажди също може да промени отчетеното вече не е вярно.
При мен газанализатора е диагностичен инструмент и трябва да е верен за да мога да поставям вярна диагноза, но когато е само контролен и тъй като преди можеха да вписват ръчно показанията не беше нужно пунктовете да ги поддържат в изправност. Просто лепенката за валидна проверка не трябваше да е изтекла, но сега...
Много си патят от неизправни уреди.
При мен газанализатора е диагностичен инструмент и трябва да е верен за да мога да поставям вярна диагноза, но когато е само контролен и тъй като преди можеха да вписват ръчно показанията не беше нужно пунктовете да ги поддържат в изправност. Просто лепенката за валидна проверка не трябваше да е изтекла, но сега...
Много си патят от неизправни уреди.
chapara
- майстор
чет авг 01, 2024 8:01 amsilent написа:Ма явно не пиша правилно или си го четете както си искате?
Катализатора не е панацея. Да закара някъде да му оправят колата на жичкаджията пък той да си гледа жиците.
Не съм казал че сам , жичкаджията, си е сложил катализатора и си е правил колата. Напротив, каза ми че е направил всичко необходимо при майстори в сервиз и толкоз. Също че неговия автомобил като нов се издава по ТЮФ с, мисля 0,4 вредна емисия, сега се гони 0,3 ,ако съм запомнил добре цифрите, но с две думи аз го разбрх че колата като нова е с по високи вредни емисии от колкото се търсят сега. Логически, някой решава да бракува ЕН на брой автомобили, за да си реши разни проблеми, като примерно: Проблем с паркоместа и др. И да оправи лобито на изкупуващите стари автомобили. А бе,, сливи за смет".
емовлаха
- специалист
Нищо чудно ако след година-2 се реши автомобили над 20г У вагона това трябва да се очаква . Да не забравяме зеления мармалад дет сме поръчали подписали и ще ядем. Тоягата все още не се е завъртяла както трябва
Понеже за Германия това онова, интересно как стоят нещата със гуми/джанти
Понеже за Германия това онова, интересно как стоят нещата със гуми/джанти
bdz43r
- специалист
чет авг 01, 2024 12:17 amhidrazin написа: Мииии... гледах го тоя цървул. И квооо...?Мииии... гледал си го. На него и на всички останали подобни щуротии това им е основната и единствена цел - да ги гледат/четат и да печелят от рекламките, които се показват. За какво разправят няма значение, стига да е достатъчно популярна тема, че да привлече аудитория.
Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература