• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 46
Всички имаме коли, нали ?
silent - майстор
чет авг 01, 2024 12:34 amchapara написа:
Днес бях на автоел. техник, та се заприказвахме. Човека поне с коли се занимава. Сподели че вече колата му е на трупчета, не минал прегледа. След това взел нов катализатор и монтирал. Настройки, софтуеър, не помня марката на колата, бензин, 2004г.
До него има пункт за Г.Т.П., направил тест и се оказва далееече от истината, таа на трупчета. Само около 1к на вятъра. Сега народа ще се нафраска с пушеляви дизели и ето ти екология, щото наредба или каквото е там, е мъртво родено! Аз поне съм на преглед през края на май, 2025г.😬, много успокоително😝 няма що. Дано някой се удари по тъпата кратуна!?
Катализатора не е панацея. Да закара някъде да му оправят колата на жичкаджията пък той да си гледа жиците.
ivanovbg - майстор
Можеш да смениш пункта, но след като минат първите 14 дни от връщането. Четете малко законите!
чет авг 01, 2024 9:29 amivanovbg написа:
Можеш да смениш пункта, но след като минат първите 14 дни от връщането. Четете малко законите!
Къде го прочете?

Всички пунктове са свързани в единна база данни на АА.
Дори да може да смениш пункта по късно, там знаят, че Иванов вече има двойка. Съответно, третират го като такъв.
ivanovbg - майстор
Естествено Трифоне, но вече три коли от един и същи пункт върнати за газове извън нормите ми идват и при мен са ок. Карам ги при колегата на пункта до нас за сверка - и при него ок. Явно оня газанализатор не мери правилно. Та той каза, като изтекат 14 дни и да минат през него.
DundyTheCroc - майстор
Тоест нещата опират и до това кой газ анализатор какво отчита и явно калибровката им нещо бяга. Какво е изискването там, колко често минават на проверка и доколко тя е реална?
ivanovbg - майстор
Естествено. Често пъти датчиците не умират директно, а само си променят някой параметър. Имат си и филтри които ако не се сменят редовно също променят отчетените стойности. Да не мислиш, че проверяват газанализаторите с тарирани въздушни смеси? Маркуча от газанализатора до колата ако някъде е спукан или е пълен с буклуци и сажди също може да промени отчетеното вече не е вярно.

При мен газанализатора е диагностичен инструмент и трябва да е верен за да мога да поставям вярна диагноза, но когато е само контролен и тъй като преди можеха да вписват ръчно показанията не беше нужно пунктовете да ги поддържат в изправност. Просто лепенката за валидна проверка не трябваше да е изтекла, но сега...

Много си патят от неизправни уреди.
chapara - майстор
чет авг 01, 2024 8:01 amsilent написа:

Катализатора не е панацея. Да закара някъде да му оправят колата на жичкаджията пък той да си гледа жиците.
Ма явно не пиша правилно или си го четете както си искате?
Не съм казал че сам , жичкаджията, си е сложил катализатора и си е правил колата. Напротив, каза ми че е направил всичко необходимо при майстори в сервиз и толкоз. Също че неговия автомобил като нов се издава по ТЮФ с, мисля 0,4 вредна емисия, сега се гони 0,3 ,ако съм запомнил добре цифрите, но с две думи аз го разбрх че колата като нова е с по високи вредни емисии от колкото се търсят сега. Логически, някой решава да бракува ЕН на брой автомобили, за да си реши разни проблеми, като примерно: Проблем с паркоместа и др. И да оправи лобито на изкупуващите стари автомобили. А бе,, сливи за смет".
емовлаха - специалист
Нищо чудно ако след година-2 се реши автомобили над 20г У вагона това трябва да се очаква . Да не забравяме зеления мармалад дет сме поръчали подписали и ще ядем. Тоягата все още не се е завъртяла както трябва

Понеже за Германия това онова, интересно как стоят нещата със гуми/джанти

bdz43r - специалист
чет авг 01, 2024 12:17 amhidrazin написа:
Мииии... гледах го тоя цървул. И квооо...?
Мииии... гледал си го. На него и на всички останали подобни щуротии това им е основната и единствена цел - да ги гледат/четат и да печелят от рекламките, които се показват. За какво разправят няма значение, стига да е достатъчно популярна тема, че да привлече аудитория.
hidrazin - майстор
чет авг 01, 2024 10:33 pmbdz43r написа:
Мииии... гледал си го.
И съжалявам че си губих времето. Изключително тъпо парче.
Даже въобще не знае за какво става дума - плещи за някакви си 3% въглероден диоксид СО2 а на анализатора били задали 2% СО2 :-D
:partyman:
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 46

Тема "ГТП вече само онлайн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: