Всички имаме коли, нали ?
BULSPED - напреднал
Търся захранваща букса/конектор 4 пина за помпа на резервоар. Автомобила е Рено Канго 2, пикап, товаро-пътнически, дизел, 2017 г., 1,5 dci. 1461 куб. см. Прилагам и снимки на старата помпа. Буксата, която влиза в нея не е в добро състояние, но засега държи. Търся нов или втора употреба. По автоморгите в Плевен нямат нищо за Рено от този модел. От Рено ми дадоха срок на доставка 1 месец, а и имало два вида букси и не знаят точно коя е моята.

Прикачен файл

IMG_20240712_151545.jpg
MamaMy - майстор
Това се лекува с побългаряване. Един колега сменя букси, помпи и капаци на Форд Ц макс два пъти преди да чуе какво му казвам. Разпробихме капака точно през буксата и изкарахме 4 кабела по една педя отвън. Отворите бяха точно по кабелите та ги изтегляхме леко силово. Естествено перата на буксата бяха отстранени. Самата букса я уплътнихме като я натъпкахме с полиуретан. Монтирахме външно две букси. Една 4 пинова от компютърно захранване и една 4 пинова от захранване на флопи. По-малката за нивомера, а по-голямата за захранването на самата помпа. Понеже за помпата трябваха само два пина, в буксата ги обединихме по двойки за по-голям ток. Обещах му когато нагорят пак да му ги направя веднага. От тогава вече трета година кара и няма признаци да нагаря. Обаче за акъл остави няколко стотака по "майстори".
hidrazin - майстор
чет юли 25, 2024 2:08 pmMamaMy написа:
Това се лекува с побългаряване.
+1
Само дето аз запявам жиците директно на пиновее на стопената букса.
И точно на един Форд му вързах жиците с ... лустер клеми.
Беше инцидентно, бях в Плевен и нямах никакви букси под ръка, пък и беше зима...
Вероятно така си кара още ако не заминал за моргата.
:partyman:
goran67 - специалист
С лустер клеми е супер! Но сега като излязоха ваготата, предпочитам тях за тази работа
MamaMy - майстор
Всякак може когато ръцете растат от правилното място :lol:
BULSPED - напреднал
Благодаря на всички, публикували мнения. Намери букса за Нисан Кашкай която съвпада.

Тема "Търся захранваща букса/конектор 4 пина за дизелова горивна помпа на резервоар за Рено Канго 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: