• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Всички имаме коли, нали ?
Чирачетата - напреднал
Време ли е да слагаме зимните гуми ?
gogo7777 - майстор
Още е лято бре. :)
iliya_i - майстор
Че аз не съм ги свалял.
Jacomo - специалист
пет сеп 20, 2024 1:57 pmЧирачетата написа:
При положение, че зимните гуми имат предимства само при сняг (евентуално и лед) и при ниски температури на асфалта, докато гумата не е загряла, не виждам смисъл. Единствено има смисъл, ако караш рано сутрин и късно вечер на къси разстояния, ако не ти се прави компромис със скоростта и дистанцията.

На сухо и мокро като гумата е загряла, винаги лятната е по-добра. Тия зиг-заг нарязани ламели на зимните гуми шумят и се гънат като кашкавал, а това драстично намалява сцеплението, стабилността в завой и увеличава спирачния път.

При текущия климат в България, по-подходящо е лятото да се карат летни, а зимата да се карат всесезонни гуми, освен ако не живееш в планината.
Чирачетата - напреднал
пет сеп 20, 2024 2:08 pmgogo7777 написа:
Още е лято бре. :)
Лято , ама сутрин е 6-7*С като тръгвам за работа.
hidrazin - майстор
пет сеп 20, 2024 2:13 pmJacomo написа:
да се карат всесезонни гуми...
От 4-5 години съм така.
Гумите се свалят когато им дойде времето да се изхвърлят.
:partyman:
Чирачетата - напреднал
пет сеп 20, 2024 2:11 pmiliya_i написа:
Че аз не съм ги свалял.
Нали гумата се преработва от високите температури лятото и зимата не е ефективна ?
Чирачетата - напреднал
При положение, че зимните гуми имат предимства само при сняг (евентуално и лед) и при ниски температури на асфалта, докато гумата не е загряла, не виждам смисъл. Единствено има смисъл, ако караш рано сутрин и късно вечер на къси разстояния, ако не ти се прави компромис със скоростта и дистанцията.

На сухо и мокро като гумата е загряла, винаги лятната е по-добра. Тия зиг-заг нарязани ламели на зимните гуми шумят и се гънат като кашкавал, а това драстично намалява сцеплението, стабилността в завой и увеличава спирачния път.

При текущия климат в България, по-подходящо е лятото да се карат летни, а зимата да се карат всесезонни гуми, освен ако не живееш в планината.
Живея в София, Драгалевци. Онзи ден си имаше скреж по стъклата.
chapara - майстор
пет сеп 20, 2024 3:04 pmhidrazin написа:
да се карат всесезонни гуми...
От 4-5 години съм така.
Гумите се свалят когато им дойде времето да се изхвърлят.
:partyman:
+1
chapara - майстор
пет сеп 20, 2024 3:08 pmЧирачетата написа:

Живея в София, Драгалевци. Онзи ден си имаше скреж по стъклата.
А пързаляше ли се колата😁😁
И на мен ми потече носа, ама ..гуми чак.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "" Време ли е да слагаме зимните гуми ? "" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: