Всички имаме коли, нали ?
kozl - майстор
Явно имаш в предвид ксенонови крушки, които действително се монтират.
А според посочения критерий за лумени не мога да ползвам такава крушка
Обаче аз пък в моята практика имам случай да сменя Н4 с НЖ с крушка купена на зор, на външен вид като предишните, която крушка след кратка употреба разтопи балона и чак тогава погледнах надписите и че е 100/55 вата.
До този момент си признавам, че не съм се вглеждал в надписите. Купувал съм разни крушки Н4 и по мои наблюдения, най много издържаха тези с марката на Hella.

А добавянето на парктроници, камера за задно виждане, това все е промяна от фабричния вид :shock:
Леле какъв съм нарушител #-o

Са тука се :? , кой е по виновен за "нефабричното", този де купил и изял баницата или този де я произвел и я продал :?
radius - майстор
Че като заколиш някой, да не е виновен производителя/търговеца на ножа?
kozl - майстор
Може и да е, примерно ако острието не отговаря на законовите норми :wink:
vencil - специалист
Сега крушките светят ли, светят няма две мнения по въпроса. Сравнени с обикновените халогенни крушки дори няма смисъл да се сравняват. По-добри са и от VisionPlus на Philips, сравнение с X-tremeVision не мога да дам окончателен отговор но определено цветовата температура на X-tremeVision в пъти ми харесва повече. Естествено на различни настилки усещането за осветеност е различно, на мокро не са нищо повече от халогенните крушки и така.

Заслепяват ли - НЕ, даже не ми се е налагало да правя някакви корекции по реглажа на фаровете. Никой не ми е присвяткал, предполагам не са ме и псували.

Цветовата температура на крушките е като на кола с оригинални ЛЕД фарове, няколко пъти имах възможност да ги сравня. На мен лично изобщо не ми допада, още малко и ако не свикна определено ще ги разкарам и ще си върна X-tremeVision.

Вчера минах преглед и с нетърпение очаквах какво ще покаже уредът им за фаровете, да ама не :axe: . За 95лв. дори не си направиха трудът до погледнат дали имам фарове, мигачи и т.н. Естествено никой не си направи трудът да влезе в канала да провери маркучите на спирачките и т.н. Обаче ми казаха че колата е в перфектно състояние, е аз изключително спокойно ще си бръмча до следващият преглед :) . Иначе камери, монитори в пункта ама тия и към Луната да ги закачат все тая. Количката скоро навърши 14 лета обаче пък ми дадоха 4-та категория :-D
Щеше ми се след щателен преглед да е мнението, но и това, въпреки че е субективно, върши работа за мен.
Ясно е, че не отчете ли отклонение уреда, всичко е наред. Не били сертифицирани, не отговаряли на еди какъв си стандарт.......
Повече от десет години карах с халогенки 100/90 или 100/80, не помня точно. Не забелязах някому да пречи нещо, а съм съвестен като водач, мисля. По-(тире имам днес, Гога)*скоро проблем имах аз, защото ме заслепяваха дългите при отразена светлина от пътни знаци и указателни табели.

*Важно ли е за някого и за кого? Я да си каже мъката!
kr1100 - майстор
От 2016/17 г. съм с LЕD Н4 -hlxg H4 Led Headlight High Low Beam 50W 8000LM 12V 24V Fog Light Kit
безвентилаторни на стъкло, Рефлекторите са безупречни на 27 г/
Светят добре, като ги монтирах отидох до близкия ГТП да ме проверят - в нормите и така 4г при тях пак с искане да ми кажат дали са в норма. После 22и23 г в пункт на СБА дето са уж строги = без забележки.
И никой не ми е присветвал ,че заслепявам. Уж са 6000К, но не са ядско бели, леко жълтеят без да са със жълт похлюпак в/у лампите/ На мъгливите фарчета долу под бронята съм с Н1 ЛЕД от 2020г
Няма ги вече в Алито - не ги търсете.
Като се споминат ще му мисля.
:partyman:
radius - майстор
Аз да ви кажа не примигвам на всеки който ме заслепява, само на най-фрапиращите, така че не го ползвайте за довод това. То и не примигвам, щото какъв е смисъла, просто си пускам дългите, които наистина са доста дълги и блещящи, но поне са фабрични и сертифицирани :lol:
chapara - майстор
😄, за това примигване говорим, другото е за радар.

Тема "Крушки Philips Ultinon Access" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: