• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
Всички имаме коли, нали ?
hidrazin - майстор
нед яну 19, 2025 1:14 pmDundyTheCroc написа:
Мога да поспоря по темата кое в Кауфланд е по-скапано, храната или акумулаторите.
По принцип поста ми беше как да НЕ пренасяме акумулатор от щанда в Кауфланад и не само Кауфланд. :)
Иначе хич не ми е кой от къде си купува акумулатори.
Един комшия пък си купува акумулатори САМО от Кауфланд - залагаше на сигурното.
Малко преди да изтече 3-годишната гаранция го връщаше и взимаше нов. :-D
Сега не знам как е там и колко е гаранцията.
Последно съм влизал в Кауфланд някъде в началото на есента а ми е на 500-700 метра и редовно минавам с колата покрай него... :)
:partyman:
нед яну 19, 2025 12:49 pmvlax написа:
нед яну 19, 2025 11:19 amпишман_майстор написа:
Че то много неща ( за манджи) са по-тънкан оттатък дунава. Що да идват при нас?
Я дай пример,че декември бях у тях,оттатък Дунава и си върнах половината леи защото е по-скъпо.

нед яну 19, 2025 11:58 amТрифон П.Трифонов написа:
Бедните търсят евтинкото. Явно за тях това е у нас, а най близо им е Русе.
Нещо си се обАркал.Тия "бедните" не можем ги стигна,поне сега.

https://www.segabg.com/category-foreign ... a-4050-lei

ПП Туй за обАркването беше за Трифун,пропуснал съм го и сега го редактирах
Влакси, за различни неща пишем. "Мисли малко"- Иванов.
Или щом държавата нема стиганье, бедни у тех нема?!
А пък я, тъкмо бедни имах предвид и сякаш тъй писах, видно от цитата, Ъ?!
vlax - майстор
нед яну 19, 2025 3:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
Влакси, за различни неща пишем.
Вярно. :)
Да споделя моя личен опит.Не ангажирам никого,само споделям...мързелът ми :)
Преди 4-5години или повече купувам UPS от Техногама Пловдив чиста синусоида за локалното ми парно за помпа Grundfos UPS 25-60,че повече от 10 години я карах с един малък UPS за компютър с модифицирана и на помпата не им беше конфортно. :-D
И за него трябваше да купя външен акумулатор.
На връщане от София влизам в Кауфланд-Ботевград. В момента промоция на акумулатори на Монбат.Чеша се по главата,евтини, и решавам да взема същия като за колата за да ги менкам. :-D
До мен се спря един мъж и ме попита ... и от приказка на приказка се оказа,че е инженер от производството на тези акумулатори в Монтана в момента.Човека ми разказа туй онуй от кухнята,каза ми че не е добър избора ми,но каза че може и така само че 1-2 пъти в годината да ги разменям с на колата.
Е от тогава/моя грешка,мързел.../не съм ги разменял. Края на ноември миналата година началото на сезона му дъпнах щепсъла да видя колко ще изкара на 3 степен,е ми изкара 30 минути без проблем,можеше и повече но не ми се чакаше.Акумулатора през лятата не съм го разкачал,седи на подзаряд.
Николов Н. - специалист
Има аварийни системи за захранване с по 100 акумулатора - паралено/ последователно вързани на 120в. Стоят на постостоянен подзаряд . Я се ползват веднаж на 6 месеце за 2-3ч.,я не. Подменят се на 4 или на 8г. предимно оловни / автомобилни/ , но има и основни.
DundyTheCroc - майстор
В системите за резервирано захранване се ползват тягови, не стартерни акумулатори. Колко изкарват много зависи от температурата и режима на ползване, при 20 градуса 7-8 години си е нормално, стоят си на подзаряд на към 2.3 волта на клетка нон стоп, свързването обикновено е последователно.
нед яну 19, 2025 6:04 pmDundyTheCroc написа:
В системите за резервирано захранване се ползват тягови, не стартерни акумулатори. Колко изкарват много зависи от температурата и режима на ползване, при 20 градуса 7-8 години си е нормално, стоят си на подзаряд на към 2.3 волта на клетка нон стоп, свързването обикновено е последователно.
Бат кемал ...., Н. Николов де, е поддържал много години такива системи и с другото си "Аз" казва същото, в предишният си живот.
viewtopic.php?f=11&t=71857&p=1165546&hi ... 0#p1165555
чет май 16, 2024 7:00 pmAndri01 написа:
"Щом не разбираш смисълът на едно просто изречение..." Да,ама милицоинерско!! Правиш отчаяни опити да минеш по тъпотия ментора си. Понякога са успешни! :?
П.С.: Преди известно време съм монтирали и подържал такива и други автоматизирани врати към фирма" Кайсо" / сега "Кейс"/!!! Даже на идустриалните врати ако се налага НЕ се слагат тягови акумулатори!!! Справка - складовете на "борсата"!!
Николов Н. - специалист
Не ти ли омръзна да се правиш на шут? За вратите не знам,но на платформите в Северно море има точно такива системи за SEL&C=
нед яну 19, 2025 6:48 pmНиколов Н. написа:
Не ти ли омръзна да се правиш на шут? За вратите не знам,но на платформите в Северно море има точно такива системи за SEL&C=
нед яну 19, 2025 4:38 pmНиколов Н. написа:
Има аварийни системи за захранване с по 100 акумулатора - паралено/ последователно вързани на 120в. Стоят на постостоянен подзаряд . Я се ползват веднаж на 6 месеце за 2-3ч.,я не. Подменят се на 4 или на 8г. предимно оловни / автомобилни/ , но има и основни.
нед май 17, 2020 5:45 pmAndri01 написа:
Последно поддържах една машинария с общо 48 акумулатора. Паралелно/последователно свързани. Едната група беше 120в, другата 24в. Акумулаторите бяха по 75Ач,оловни. Зареждаха се всички на веднаж-две зарядни: едното за 120 волтовите,другото за 24в. И това в продължение на 30г. Е,естествено се сменяха през около 4-5г.
Репертоара ти си седи същия.
Николов Н. - специалист
Нещо много завиждаш,че имам 5 ника в сайта. Аз не ти завиждам на 11те псевдо "професии",нали? :lol:
Кой завижда на лъжец, на човек с няколко имена, представящ се за друг, при това толкова плоско, толкова безочливо и без капка срам?

"нов съм тук и нямам думата"- Н.Николов, Кемо, Andri01.........абе, бат кемал.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22

Тема "Акумулаторът!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: