• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всички имаме коли, нали ?
Здравейте, група. Първо, весело посрещане на новата година, живи и здрави.

След дълго чудене се спрях на най-симпатичния за мен автомобил - Fiat Sedici. Спряла съм се на нещо между 2010 и 2015, като цените при българските търговци са почти двойно по-ниски от тези в салоните в Германия. Чувала съм, че при у нас се внасят възможно най-измъчените евтини коли, но въпросът ми е заслужава ли си да се дадат 6-8 хиляди евро в чужбина за хипотетично здрава кола, вместо да се купи същата от България на 8-9 хил. лева?
Нали след това могат доста неща да се поправят за до 2-3 хил. лева и пак да е по-изгодна покупката от България? Става дума за коли на бензин.

Ще съм ви благодарна да споделите мнение. Първо питах в Бг мама, но там мацките дават противоречиви мнения. Надявам се тук мъжете да са по-наясно с материята.
ivanovbg - майстор
Купи си Фиат да те е яд. Стара българска поговорка.
gogo7777 - майстор
Абе не е баш така. Търкаляхме един Фиат Улис с мотор Пежо дълги години....и аз съм го карал......жилава душица се оказа :)
radius - майстор
По темата, да заслужава си да се вземе от чужбина, въпреки наличието на мангали и там!
Неслучайно и логично тук са по-евтини .
gogo7777 - майстор
Няма мангали. Просто нямат проблем със смяната на автомобил.
Благодаря за мненията, макар, че не бяха много конкретни. Според мен става дума не за мангалите в страната и чужбина, а за това дали не е по-изгодно да се закупи от тук автомобил произведен същата година като тия в чужбина, но 5-6-7 хиляди лева по-евтин , които пари биха били достатъчни не за един, а за два основни ремонта. Знам, че само ръжда не се лекува. Дори двигател се сменя ако се наложи и пак сметката е под 5-6 хиляди лева. За това ми беше въпроса. Иначе и тук има свестни търговци. Аз досега как съм изкарала. Бъдете по-големи оптимисти. Нова година е на броени минути от нас. Наздраве!
MamaMy - майстор
Свестните автотърговци се преместиха. Вече са в Орландовци вечна им памет!

А ти може да си продаваш колите навсякъде освен тук. Пазара затвори още в петък.
gogo7777 - майстор
Вероятността да купиш читава кола от запада е в пъти по-голяма, от колкото в БГ.
:drinkers:
MamaMy - майстор
Знаете ли една читава и обгрижвана кола кога се продава? Или трябва този който я е обгрижвал да е умрял, или да е подменил старата любов с по-нова, но и в двата случая колата няма да е от евтините. Когато намерите евтина и хубава кола търсете дефекта. Ако ремонта ще докара цената до цената на такава без дефект вземете направо втората. Това ви казва и "колежката" джамбазин. Тя се опитва да ви продаде узрели краставици. Цените тук били с по 5000лв по-евтини. Няма такава игра. Ако имаше щяхме ние да изнасяме коли за западна Европа.
Като видя в автокъща някоя лъскачка с ръждиви джанти и тасове, с изкормена медия и свалени кори, щори и разни други допълнително продавани от джамбазите екстри, веднага ми светва. Това е била читава кола, но непродаваема по някаква причина. Или кофти (скъпа) повреда в мотор, кутия, трансмисия, или висока цена спрямо аналогичните. Съответно цената или ремонта са коригирани като са свалили екстри с цел запазване на печалбата. Такава кола не си заслужава да купувате. Другият вид коли са напудрените. Там са отишли предните екстри. Тези коли в общи линии са мизерни, на незнайно колко пъти повече километри от показваните. Те са грохнали и убити от каране и за това не трябва да се купуват защото са яма за пари. Последният вид коли, лачени, изрядни от всякъде, без забележки както се казва има само при дилърите на нови. Ако видите такава кола в българска автокъща веднага се огледайте за да видите какво пропускате. От там такава кола купите ли със сигурност сте яко прекарани. Независимо скъпа или евтина както ви обрисувах по-горе, нейното съществуване е невъзможно.
ESPACE - майстор
Вземи си бензиново Седичи от тук. Гледай и Suzuki SX4, същото е.
Обаче ако не пуснеш линк към темата в бг мамма за жалост ще съм принуден да се съглася с MamaMy и предчувствието му. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Кола от България или чужбина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: