Всички имаме коли, нали ?
Не за всеки, но поне според Закона може.

„Движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март“ (чл. 139, ал. 1, т. 4)."

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/v ... te-2411229
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Искам да попитам: А може ли да си карам със зимните гуми?
съб мар 01, 2025 11:10 amn_a написа:
Искам да попитам: А може ли да си карам със зимните гуми?
"У нас няма закон, който да задължава шофьорите да сменят зимните си гуми с летни,..."
lyubohar - майстор
Ей,изпревариха ме за летните гуми!
Сега очаквайте още 56 страници словоблюдство!
torbalan - Дървен философ
Чл. 139. (1) Движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат:
...
4. (нова - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.
...
Уникално тъпо.
Значи през периода от 15 ноември до 1 март мога да шофирам с гуми, предназначени за зимни условия, дори да нямат и следа от грайфер.

То в интерес на истината съм виждал един голфаджия посред зима с гуми без грайфер, но не знаех, че е легално...
chapara - майстор
Вярно тъпо🙄,кухи теми.
Николов Н. - специалист
Кой колкото си може! :?
Особено последното твърдение- конкретен пример за "възможности".
- много рядко нещо полезно или поне позитивно в мненията.
- не зная за собствена тема, добре развита, с полза някому.
- хейт шампион, както и в момента.
- киселяци като тригодишна фъснала туршия- последните двама.

Лично аз зимните гуми изобщо няма да ги свалям. Това на SJката, понеже предназначението и е да се мята от нива в нива. След като се износят, ще се оборудва с АТ 3PMSF гумета.
Това "разтоварва" новото Jimmy от зимни и кални изпълнения. Ще си върви само с летните заводски.
Николов Н. - специалист
"По добре да си замълчиш и да те мислят за глупак, от колкото да си отвориш устата и да го потвърдиш." :lol:

Тема "Време е за летни гуми." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: