Всички имаме коли, нали ?
Здравейте, от известно време наблюдавам колите от Америка/Канада и обмислям да си внеса кола от там. Имам определена марка и модел, която съм си харесал и ги наблюдавам поне от месец. Задължително за мен е колата да е с пълен карфакс и да не е удряна или ако е да е нещо много минимално, смяна и пребоядисване на някой малък детайл. Повечето коли, които не са удряни ми прави впечатление, че са в диапазона 130к-150к километра за 4-5г възраст, което ми се струва нормално и може би наистина не лъжат с километрите там. Сумата, която съм решил да заделя за нея не е малко за кола само на снимки и тук вече идват притесненията. Не знам, с коя фирма да работа в София. Прочетох доста мнения за wincars, но главно намерих за тях мнения само в google maps. Има както добри така и лоши, но те имат и много агресивна маркетинг кампания, с което успяха някак си да ме грабнат. Имам приятел поръчал от тях и за момента е доволен. Чувам много добри отзиви и за мост ауто.

Ще съм много благодарен, ако имате опит или може да споделите, от коя компания сте доволни и евентуално да работя с тях. Също така бих се радвал ако може да кажете ако вие сте имали някакви проблеми при внасянето на коли от там.
resistbody - майстор
От Америка или Канада само скъпа и нова кола... иначе е безмислено... най-добре се взимат ударените, но там е риск печели, риск губи... Познавам трима човека които са си взели такива.. Двама от тримата им бяха ударени, за третия не съм го питал, с него говорихме колко гори и колко му е струвала газовата уредба...
шоп - майстор
Скоро купих една S класа от американски търг. Тези дни пристигна.
Риск има, котка в чувал купуваш, но за такива пари в Бг не може да купиш.
Та всичко е на късмет. Моя съвет е да не се изхвърляш много със сумата. Ако имаш късмет и не играе никой друг ще я спечелиш на първоначалната обявена цена. Аз имах късмет и нямаше наддаване. Колите няма да свършат.

Може да бъдеш сигурен, че обявеният пробег е реален, в САЩ и в Канада манипулации на километража се наказват.

Другият ми съвет е да искаш изцяло превоз с контейнер до Бг. Има доста повредени коли в Ротердам при вадене от контейнер и качване на влак или автовоз. Масова практика е обмитяването и ДДС то да не е на реалната цена. Шанса за проблем с данъците ако колата не излиза от контейнера е минимален. На ден там се обработват хиляди контейнери и митниците нямат 100% контрол.
Отдавна чета форума и съм научил много полезни неща от тук.
Благодаря на @resistbody и @шоп за споделеното.
Очаквах да се включи и @ivanovbg,все пак работи в сервиз доколкото си спомням,дали са минавали при него коли от Америка.
Предварително благодаря на всеки, който може да сподели информация.
zz_stefanov - майстор
Щерката си взе 3 годишно сантафе хибрид. Колата имаше прожулване горе по покрива близо до вратите и някаква сгъвка по задният капак.
Контейнер директно до България. Тук ремонт, поевропейчване на светлините и технотест. Доволна е.
Аз като че ли имах по големи притеснения от нея. Не знам много подробности само разбрах, че в София има сервизи, които се занимават с поевропейчването на внесени от Америка коли.

Тема "Кола от Америка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: